Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio DIRH

Provjerite zalihe! Povlače se dva proizvoda: Opasni su po zdravlje, nemojte ih konzumirati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni inspektorat Republike Hrvatske (DIRH) izvijestio je da su opozvani škampi proizvođača Laeso fish iz Ujedinjenog Kraljevstva zbog povećanih sulfita koji nisu označeni na proizvodu i smrznuto lišće limete tajlandskog proizvođača zbog bakterije Salmonella virchow.

Opozvani Škampi 21-30, s 25 posto glazure, u smrznutom su pakiranju od jednog kilograma, imaju rok upotrebe do 29. kolovoza i nose LOT broja 21555. 

Na proizvodu nije označen alergen - sulfiti, što može predstavljati rizik po zdravlje osjetljivih potrošača, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Pročitajte i ovo Ruševine u Gazi Doznaje Dnevnik Nove TV U Gazi poginulo više hrvatskih državljana? Ministarstvo provjerava informacije o ljudima koji nisu evakuirani

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Proizvođač je Laeso fish ltd, Peterhead, Ujedinjeno Kraljevstvo, a veleprodaju obavlja METRO CASH & CARRY d.o.o., Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobra vijest za vozače Od utorka jeftinije gorivo: Pogledajte kakve će cijene biti na benzinskim postajama

Državni inspektorat izvijestio je potrošače da je opozvano i Smrznuto lišće limete od 100 grama s rokom najbolje upotrijebiti do 15. svibnja 2025. zbog utvrđene bakterije Salmonella virchow.

Proizvođač je Bangkok Dehydrated Marine Product Co., Ltd, Tajland, uvoznik: Heuschen & Schrouff OFT BV, Landgraaf , Nizozemska. Stavlja na tržište: PEKINŠKA PATKA j.d.o.o., Samobor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene