Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljaci u strahu od kazni

Sve manje prosvjednika, za sada bez najavljenog kretanja prema Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dan kada su postavili ultimatum premijeru Zoranu Milanovići i najavili kretanje traktorima na Zagreb, čini se, prosvjednika je sve manje na punktovima.

Jedanaesti dan na prosvjednom punktu nezadovoljnih poljoprivrednika na đakovačkoj zaobilaznici, u blizini ulaza na autocestu A5, protječe u znaku odlaska većine prosvjednika svojim kućama, pa je broj traktora sa stotinjak pao na tek 15.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti" Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj"

'Dio prosvjednika povukao se s ceste zbog siliranja kukuruza i drugih radova u polju, a dio se uplašio najavljenih novčanih kazni od 30-ak tisuća kuna', izjavio je prosvjednik Branko Topić iz Đurđanaca kraj Đakova.

Tijekom dana polako pada broj prosvjednika na svim prosvjednim punktovima, a kako nam javlja naš kolega s terena atmosfera među prosvjednicima upućuje na to da dolazi do pomanjkanja volje među prosvjednicima.

Za slabljenje ovog prosvjedničkog punkta prozvao je političare, ali i dio seljačkih vođa s tog područja koji su, ocijenio je, ustuknuli i prodali prosvjede.

'A ovo su povijesni prosvjedi, za 'biti ili ne biti' hrvatskog seljaka', poručio je Topić, naglasivši kako će on zadnji napustiti punkt.

>> Ultimatum seljaka: Milanoviću dali rok do 18 sati

Na zaobilaznici je još svega 15-ak traktora koji i dalje blokiraju promet, a zatvorena je kod Bračevaca i državna cesta Đakovo-Našice.

Na pritiske, ucjene i ultimatume se ne može pristati i veseli me informacija da neki napuštaju prosvjede. Neće biti blokada Zagreba, nereda. To je mali broj proizvođača, huškaju ih samozvani vođe koji nemaju rezultate iza sebe, kao ni proizvodnju. Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede

Iako su danas u 10 sati s đakovačkog punkta pješice na, kako su ga nazvali, križni put prema zagrebačkom Markovom trgu trebale krenuti supruge prosvjednika, od toga su odustale. Kao razlog odustajanja navele su savjete liječnika kako bi pješačenje na putu dugom 200 kilometara bilo preopasno za njihovo zdravlje, posebno zbog rastućih vrućina.

Iako je prošlo 18 sati, za kada su prosvjednici postavili ultimatum premijeru Zoranu Milanoviću da se odazove njihovom pozivu na sastanak, sa prosvjednih punktova za sada nitko ne kreće u najavljenu blokadu Zagreba. (D.Š./Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene