Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladina križaljka

'Ne unosite nemir među ministre, oni rade odgovoran posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kojim se sve ministrima trese stolica? Istražili smo hoće li uopće biti promjena u Vladi.

 Hrvatska premijerka Jadranka Kosor usprotivila se medijskom licitiranju s imenima ministara. 'Bilo bi dobro i zamolila bih da se ne licitira s imenima bilo koga, to unosi nemir i neraspoloženje među članove vlade koji moraju raditi odgovoran i težak posao', rekla je premijerka Kosor novinarima, nakon govora koji je održala na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a. Kazala je da je nakon govora u UN-u primila 'brojne čestitke', posebno od predstavnika zemalja regije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministri uglavnom šute Kalmeta: Premijerka ima pravo birati svoje suradnike i ministre Slika nije dostupna Čvrsto u stolici HDZ i ministri ne daju Kalmetu

Na brifingu je Kosor najavila smjene u vladi do kraja godine, ne spominjući ministre ili resore koji bi njima trebali biti obuhvaćeni. Potvrdila je da hrvatsku vladu očekuju kadrovska osvježenja, povezujući ih s nedavno predloženim projektima koji bi trebali pokrenuti novi investicijski ciklus u Hrvatskoj.

'Dakle, bit će novih ljudi koji mogu pomoći i dati nove impulse u određenim područjima. Među ostalim mjerama, predložili smo neke važne projekte za investiranje. Tu tražim neke nove ljude koji im mogu dati vjetar u leđa', naglasila je Kosor.

Božidar Kalmeta uvijek je prvi koji se spominje kada se slaže lista za odstrel jer za sobom vuče najviše afera: HŽ, Hrvatske ceste, Hrvatske autoceste. 'Pozivanje na ostavke zato što smo mi svoj posao odradili kako treba mislim da vam je možda preuranjeno', kaže ministar uprave Davorin Mlakar.

>> Bačić: Nismo razgovarali o konkretnim imenima

>> Kalmeta: Premijerka ima pravo birati svoje suradnike i ministre

>> Kosor najavila smjene ministara

Pitanje je, je li posao oko referenduma odrađen kako treba. Nakon svega premijerka se, može se čuti iz HDZ-ovih krugova, ljutila na Mlakara. Ne zbog zdravlja ali zbog neučinkovitosti, može se čuti, mogao bi biti smijenjen Branko Vukelić. Vuče za sobom i aferu Brodosplit.

Zbunjivanje javnosti

Ovih se dana najviše 'prašilo' iza ministra financija Ivana Šukera Ovih se dana najviše 'prašilo' iza ministra Šukera. Je li znao ili nije detalje oko ugovora s MOL-om, zbunilo je javnost. Iako se zaljuljala, njegova je stolica čvrsta, jer nema osobe koja bi se prihvatila vrućeg krumpira, kao što je prazna državna blagajna. na naš upit je li mu je pozicija sigurna, Šuker odgovara kako to 'ovisi o predsjednici Vlade'.

Šukerovu istinu poljuljala je Marina Matulović Dropulić, a time i zaljuljala svoju ministarsku fotelju. Priznala je da je za razliku od njega upoznata s privatizacijom Ine i time priča se u HDZ-ovskim krugovima naljutila premijerku. Luka Bebić ljuti premijerku, jer javno simpatizira bivšeg premijera, ali on nije problem, jer od idućeg mandata odlazi u mirovinu.

No pitanje je želi li u mirovinu Vladimir Šeks. Bio joj je presudan u ključnim trenucima. No sada je postao prejak. 'Onoga trenutak kad bi se prestao baviti politikom ja bi prestao živjeti', ističe Šeks. Tu su i Ivan Jarnjak i Andrija Hebrang, koje bi premijerka mogla zamijeniti mlađim kadrovima. No pričekajmo, jer ovo nije prvi puta da se podigla prašina oko smjena a na kraju sve ostalo po starom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene