Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čvrsto u stolici

HDZ i ministri ne daju Kalmetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O ministarskoj sudbini Božidara Kalmete, Banski dvori još ni slova. SDP-ovom zahtjevu za smjenom ministra, uostalom, mogu odgovoriti do sljedećega tjedna.

No, prema ozračju među članovima Vlade, ali i stavu jednog od ključnih HDZ-ovaca i Kalmetina kuma, Vladimira Šeksa, lako je zaključiti - za ministra nema brige. Ne daju ministri na svojeg kolegu i svi do jednog brane Božidara Kalmetu te tvrde kako u njegovu nevinost ne sumnjaju. 'Ja mu kao kolegi ministru, ali i dugogodišnjem prijatelju iz studentskih dana vjerujem', kaže ministar gospodarstva Petar Čobanković.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku"

>> Kalmeta: Ne mogu preuzeti sve grijehe svijeta!

Iako mu brojne afere tresu ministarsku stolicu, Kalmetin utjecaj u stranci je prejak, isto kao i njegovog kolege Darka Milinovića. 'Ja sam rekao da zahvaljujući njegovom radu, on je inzistirao na razjašnjenju pojedinih afera vezano uz njegov resor', kaže Milinović. Čvrsto je uz njega i ministar Ivan Šuker, a iako je nebrojeno puta premijerka Kosor bila na njegovoj strani kada su frcale iskre između njega i bivšeg potpredsjednika Polančeca, pitanje je bi li on bio na njenoj da odluči smijeniti Kalmetu.

'Uvijek možete postaviti političku odgovornost, međutim, idemo se vratiti nekoliko godina natrag. Zašto se na istim slučajevima nije inzistiralo jednako? Pa neki su Luku Rajića masovno prozivali da je odnio novce pa pogledajte sad se čovjek vratio u Hrvatsku', ističe ministar financija Šuker. Ovih se dana prozivalo i ministricu Marinu Matulović Dropulić, a moglo se čuti kako nema jedino Kalmeta utjecaja u HAC-u i u drugim javnim poduzećima. 'Ma neću uopće to komentirati to je najveća glupost', zaključila je Dropulić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene