Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Sl. Brodu

Vijest koja je zgrozila javnost: Otkriveni detalji o kolekcionaru muških spolovila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o sakupljaču ljudskih organa danas je zgrozila hrvatsku javnost, a upravitelj slavonskobrodske bolnice dao je nekoliko detalja o tom zaposleniku.

Sanacijski upravitelj slavonskobrodske Opće bolnice Tihomir Biščević izrazio je danas žaljenje što je djelatnik bolničkog Odjela patologije uhićen pod sumnjom da je krao ljudske organe, za kojega je rekao da kao pomoćni obducent radi oko tri godine, a da je u proljeće suspendiran zbog alkoholizma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati istraživanja Zabrinjavajuće brojke u jednoj europskoj zemlji: Ljudi ostaju na radnim mjestima i u sedamdesetima - "Nemaju izbora" Ilustracija SUSPENDIRANA JE Skandalozni video iz srpske bolnice! Medicinska sestra uživo prenosila porođaj: "Zgrožen sam ljudskom glupošću"

Biščević je novinarima izjavio kako u ovom trenutku ne može reći koliko je bilo slučajeva krađe organa, koji su pronađeni u dvije veće staklenke. U suradnji s policijom pokušat će se, dodao je, odrediti vremenski period unutar kojeg su organi uzeti, a vjeruje da se to moglo dogoditi tijekom lanjskih godišnjih odmora u bolnici.

"Izuzetno nam je žao i svi smo neugodno iznenađeni ovom viješću. Djelatnik o kojem se radi zaposlen je prije oko tri godine na mjestu pomoćnog obducenta, koji nakon obdukcije pripremi tijelo pokojnika, obuče ga, položi u lijes i preda djelatnicima komunalnog poduzeća ili obitelji", poručio je.

Napomenuo je kako je u svibnju ove godine protiv tog 52-godišnjaka, koji je jučer uhićen zbog sumnje u kazneno djelo povrede mira pokojnika, podnesena prijava zbog alkoholizma, nakon čega je suspendiran i udaljen s posla te upućen na liječenje. Istaknuo je kako su Odjel patologije i on osobno poduzeli sve potrebne mjere nakon tih prijava, kojih je bilo i ranije, prije nego je u siječnju preuzeo dužnost sanacijskog upravitelja.

UŽAS U SL. BRODU: 52-godišnji zaposlenik bolnice prikupljao odsječena muška spolovila

Kako je cijeli slučaj i vrlo osjetljiv za obitelji pokojnika čija su tijela oskrnavljena, Biščević očekuje da će bolnica biti "pritisnuta" i odštetnim zahtjevima. "Potencijalno možemo očekivati vrlo ozbiljne probleme, nitko ne može izbjeći odgovornost ustanove. Moramo potencijalno računati sa zahtjevima za ekshumacijom i provjerom. O svemu smo izvjestili Ministarstvo zdravlja i nastavit ćemo razgovore", rekao je.

Naglasio je kako nema saznanja da je pri samom zapošljavanju osumnjičenog bilo prigovora da nije prikladna osoba za ovaj posao.

Tijekom dana do medija je stigla neslužbena informacija kako su staklenke s ostacima tijela pronađeni u obiteljskoj kući u mjestu Vrhovine, petnaestak kilometara istočno od Slavonskog Broda. Osumnjičeni se navodno sporio s članovima uže obitelji oko vlasništva nad kućom, a staklenke u kojima su pronađeni i muški i ženski organi otkrivene su kada je kuća bila prodana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene