Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja s predavanjem

Bivši ministar vratio se na fakultet: Odmah nakon smjene aktivirao staro radno mjesto

Davor Filipović
Davor Filipović Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Nakon što je zbog afere Mreža smijenjen s pozicije ministra gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović vratio se na staro radno mjesto na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović se 13. prosinca vratio na radno mjesto izvanrednog profesora na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu,

Filipović je nakon smjene zbog afere Mreža rekao da je već započeo povratak na svoj stari posao, da se vraća na Ekonomski fakultet. Također je rekao da neće koristiti povlasticu modela šest plus šest zbog kojeg ima pravo na šest mjeseci pune plaće, a onda još šest mjeseci pola plaće.

Njegov povratak na Fakultet za FORBES Hrvatska potvrdila je dekanica Sanja Sever Mališ.

"Kolega Davor Filipović vratio se na Fakultet 13. prosinca na radno mjesto izvanrednog profesora te sukladno ugovoru o radu nastavlja izvršavati svoje obveze kao i prije obnašanja ministarske dužnosti", odgovorila je na upit Sever Mališ te je tako otkrila da se Filipović na dan održavanja konferencije za medije nakon smjene, odnosno dan nakon što je Plenković objavio da ga miče s mjesta ministra, doista aktivirao svoje staro radno mjesto.

Pročitajte i ovo Studentski dom Stjepan Radić Neugodno iznenađenje Provaljeno u sobe u studentskom domu: Uprava SC-a ima neke sumnje, studenti su ogorčeni - "Gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju"

FORBES neslužbeno doznaje da je od tog datuma i nekoliko puta viđen na Ekonomskom fakultetu, odnosno da se vratio svojim fakultetskim obavezama.

Bivši ministar je 22. prosinca primio i plaketu za 15 godina rada na Fakultetu, ali se o tome nije javno izvješćivalo. Od veljače će sudjelovati i u nastavi kolegija koje je i ranije vodio: Organizacija, Menadžment integracijskih procesa, te Menadžment.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene