Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iznenađenje

Provaljeno u sobe u studentskom domu: Uprava SC-a ima neke sumnje, studenti su ogorčeni - "Gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju"

Studentski dom Stjepan Radić
Studentski dom Stjepan Radić Foto: Tomislav Kristo/Cropix
U Studentskom domu Stjepan Radić provaljeno je u čak 10 soba. Studenti su ogorčeni jer već odavno upozoravaju na krađe. Iz Studentskog centra Zagreb za DNEVNIK.hr su poručili da surađuju s policijom.

Po povratku u svoj studentski smještaj neke studente najvećeg studentskog naselja u Hrvatskoj dočekalo je neugodno iznenađenje. U petom paviljonu Studentskog doma Stjepan Radić, kažu,  provaljeno je u čak 11 soba.

Počinitelj zasad nije poznat, ali čini se da je dobro iskoristio situaciju dok je većina studenata bila kod kuće za blagdane. Jedan od njih, odlučio je svoje iskustvo podijeliti u Facebook grupi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu

"Jučer poslijepodne kad sam se vratio u dom zatekao sam razvaljena vrata sobe. Policija se tek jutros zvala i sad kad su došli gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju, ali eto, rekla mu je upraviteljica", opisao je student.

"U 11 soba u 5. paviljonu je provaljeno, tko zna kada, a nakon moje prijave da je provaljeno u moju sobu koja je bila oko 17 sati, zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe. Ali kad treba u 22 sata tjerati ljude, onda se pojave u minuti", dodao je.

"Također, kamere su relativno nedavno postavljene na sve ulaze paviljona i naravno da baš te na petom paviljonu ne rade. Pitanje je što je s ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros tako da će sva vrata biti popravljena", napisao je student u grupi.

Svoje nezadovoljstvo podijelio je i drugi ogorčeni student: "Omogućite nam kamere koje se mogu prevrtjeti i educirajte odgovorne ljude (recepcija, itd.) da znaju rukovatio sustavom i pravovremeno reagirati."

"Počelo je s pljačkama na hodnicima i kad smo bili tu posljednja tri mjeseca. Branite se nekakvim izlikama pa tako slobodno sušila možemo sebi na glavi držati iako nemamo dovoljno kapaciteta i uvjeta u domu za pranje i sušenje robe osim po hodnicima", dodao je.

Pročitajte i ovo Toni Turčinov Niz nezakonitosti USKOK optužio načelnika i poduzetnika: Spominjalo se trošenje po bordelu, obavljeni detalji optužnice

"Zaštitari služe za kojekakve gluposti i uvođenje tzv. pravde jer druženja su najveći problem u domu. Prestanite biti smiješni, budite odrasli i počnite preuzimati odgovornost. Sigurnost u domu očigledno više nije zajamčena. Toliko smo, valjda, zaslužili", napisao je.

Kako navodi, studenti već neko vrijeme imaju problema s krađama u domu. Najčešće se krade posuđe ili pribor za jelo, a u posljednje vrijeme stanovnici doma sve češće ostanu i bez odjeće, obuće pa čak i donjeg rublja.

Osim toga, nerijetko grupama kruže i fotografije različitih "nepoželjnih gostiju" na tanjurima u menzama u koje često zalutaju kukci, kosa, ili nešto treće.

Oglasila se i Uprava SC-a

Ubrzo se o svemu oglasila i Uprava Doma, koja je poručila da je provaljene sobe zapečatila policija. 

"Zbog provale koja se dogodila u vašim sobama, molimo vas da ne ulazite u njih prije nego pozovemo policijske službenike koji su ih zapečatili. Svakako se dođite javiti u Upravu kada vidite ovu obavijest", navodi se priopćenju Uprave Doma.

Studentski dom Stjepan Radić Obavijest uprave Studentskog doma Stjepan Radić (Foto: Studentski Odbor Sava/Facebook)

Na upit DNEVNIK.hr-a o dodatnom pojašnjenju cijele situacije, iz Ureda ravnatelja Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu poručili su: "Sinoć je došlo do oštećenja vrata i okvira u 5. paviljonu SD--a Stjepan Radić. Ukupno je primijećeno oštećenje na 10 soba. Prema prvim saznanjima, nije došlo do provala u studentske sobe te pretpostavljamo da se radi o vandalskom činu."

"Svi studenti stanari oštećenih soba obaviješteni su osobno od Uprave studentskog doma o trenutnoj situaciji. Nekoliko njih koji su došli u Studentski dom nisu primijetili da su im stvari otuđene. Studentski centar u Zagrebu u suradnji s nadležnom policijskom postajom poduzima sve da se otkrije počinitelj", napomenuli su. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene