Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar o cijenama

Davor Filipović: "Nikad ne bih kupio kilo i pol odojka za 60 eura"

Davor Filipović, ministar
Davor Filipović, ministar Foto: DNEVNIK.hr
Ministar gospodarstva Davor Filipović večeras je komentirao aktualna pitanja i porast cijena.

Ministar Davor Filipović komentirao je večeras porast cijena te aktualna zbivanja.

"Kad pogledate što je Vlada radila u proteklih godinu dana, onda možete vidjeti da smo ograničili cijene energenata, goriva, električne energije i plina. Stvorili smo predvidiv okvir u razmjerima najveće energetske krize koja se dogodila da bi naši poduzetnici mogli poslovati. To daje rezultate u kontekstu života naši građana. zamislite da je cijena energije 60 posto skuplja kao što je u Sloveniji, ali to se nije dogodilo zbog intervencije Vlade", rekao je Filipović.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u blizini otoka Tijata Spašeni su Prava drama blizu otoka Tijata: "Bili su u šoku. Voda je već bila do pola motora"

"Što se tiče cijena u trgovačkim lancima moramo se svi odgovorno ponašati. Ako Vlada napravi sve onda se očekuje odgovorno ponašanje od strane trgovačkih lanaca i proizvođača hrane. Kod dijela trgovaca sigurno je izostalo to odgovorno ponašanje. Vlada je napravila sve što smo mogli napraviti", istaknuo je u razgovoru za RTL Danas.

Na pitanje kako si građani mogu priuštiti kilo i pol odojka za 60 eura, Filipović kaže: "Ja takav odojak nikad ne bih kupio. Dio ljudi uopće ne pita koja je cijena. Najbolju poruku trgovcima, a i proizvođačima hrane - onom dijelu njih koji neopravdano dižu cijene mogu poslati hrvatski građani - da neće kupovati više te proizvode - da će se suzdržati od određene potrošnje i da će otići kod trgovaca koji su korektni."

Pročitajte i ovo Tragedija na maratonu - 2 Obdukcija u tijeku Detalji strašne tragedije na plivačkom maratonu: "U jednom trenu kad se okrenula na leđa..."

"Sve što sam radio dosad radio sam pošteno i časno i tako ću nastaviti u budućnosti. Bio sam sedam sati prisutan na Odboru za gospodarstvo gdje sam odgovorio do sitnih detalja na sva pitanja. Jesam li o smjeni razgovarao s premijerom Plenkovićem? Ne", kazao je na pitanje boji li se smjene nakon afere HEP.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene