Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Davor Bernardić:

"Plenković je mogao dati lažno obećanje kao predsjednik HDZ-a, a ovako otvara sumnju..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, smatra da je premijer Andrej Plenković sporazumom sa Željkom Glasnovićem otvorio sumnju na sukob interesa, trgovanje utjecajem i kršenje zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Davor Bernardić je kazao da će o HNS-ovom zahtjevu za interpelacijom o radu Vlade Andreje Plenkovića odlučiti tijela stranke, no pozvao je ostale stranke da se pridruže SDP-u u zahtjevu za opozivom ministrice Martine Dalić.

"Ona je u eklatantnom sukobu interesa. Hrvatska već 10 dana nema funkcionalnu vladu, nema četiri ministra i nema stabilnu parlamentarnu većinu koja može donositi zakone. Na premijeru Plenkoviću je da osigura većinu u Saboru, ali mene posebno zabrinjava da se do nje pokušava doći pod svaku cijenu. Njegov potpis na obrascu gospodina Glasnovića može Hrvatsku koštati milijarde i to nije smio napraviti kao predsjednik Vlade. Mogao je dati lažno obećanje kao predsjednik HDZ-a, a ovako to otvara sumnju na sukob interesa, trgovanje utjecajem i kršenje zakona o fiskalnoj odgovornosti. Stari model ponašanja, vlast pod svaku cijenu", kazao je Benardić danas na Čobanijadi u Đurđenovcu.

Na pitanje o nezadovoljnicima iz stranke koji priželjkuju da SDP na evenutalne prijevremene izbore ide s drugim kandidatom za premijera, Bernardić odgovara: 

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Nisam oktrorirani predsjednik, izabran sam voljom velike većine članova i članica stranke i kao predsjednik SDP-a sam kandidat za premijera".
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene