459038
459038
459038
459038
459038

MINISTAR NA UDARU Nakon Superhika mu poručili: "Napravio si Krampus reformu"

  • , 01.12.2016., 12:54
  • Autor:
  • komentara

SDP-ovci i njihov novi predsjednik Davor Bernardić u Saboru su kritizirali poreznu reformu ministra financija Zdravka Marića, nazvavši je "Krampus reformom".

 
 
 
 
Davor Bernardić o poreznoj reformi (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Davor Bernardić o poreznoj reformi (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Nakon što je ministar Marić već u Saboru prozvan Superhikom koji uzima od siromašnih da bi dao bogatima, a na meti zastupnika je i danas, kritizirao ga je i novi lider oprobe, novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić nazvavši njegovu reformu "Krampus refomom". 

"Ova reforma je Krampus reforma koja donosi šibu za najugroženije skupine sranovništva. Mladi, kulturnjaci, znanstvenici, umirovljenici... Ova reforma donosi benefit isključivo bogatijima, a najugroženijima, radnicima s najnižom plaćom, mladima i umirovljenicima ne donosi ništa osim viših cijena", kazao je Bernardić.

Posebno problematičnim smatra to što će lokalne samouprave ostati bez značajnih sredstava.

"Postavlja se pitanje kako nadoknaditi dvije milijarde kuna koje gube lokalne samouprave, a time direktno gubi i kvaliteta života ljudi. Čudi me da iz udruga gradova nema ni glasa. Veliki zaštitnici lokalnih sredina nisu se usudili pustiti glas kako će njihove općine, njihovi gradovi odgovoriti na smanjenje kvalitete života. Manje će biti za vrtiće, manje za škole, manje za ceste. Sve zbog ove reforme koja će zaštiti one koji imaju najviše", ustvrdio je Bernardić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se