Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike iz SDP-a

MINISTAR NA UDARU Nakon Superhika mu poručili: "Napravio si Krampus reformu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovci i njihov novi predsjednik Davor Bernardić u Saboru su kritizirali poreznu reformu ministra financija Zdravka Marića, nazvavši je "Krampus reformom".

Nakon što je ministar Marić već u Saboru prozvan Superhikom koji uzima od siromašnih da bi dao bogatima, a na meti zastupnika je i danas, kritizirao ga je i novi lider oprobe, novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić nazvavši njegovu reformu "Krampus refomom". 

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

"Ova reforma je Krampus reforma koja donosi šibu za najugroženije skupine sranovništva. Mladi, kulturnjaci, znanstvenici, umirovljenici... Ova reforma donosi benefit isključivo bogatijima, a najugroženijima, radnicima s najnižom plaćom, mladima i umirovljenicima ne donosi ništa osim viših cijena", kazao je Bernardić.

Posebno problematičnim smatra to što će lokalne samouprave ostati bez značajnih sredstava.

"Postavlja se pitanje kako nadoknaditi dvije milijarde kuna koje gube lokalne samouprave, a time direktno gubi i kvaliteta života ljudi. Čudi me da iz udruga gradova nema ni glasa. Veliki zaštitnici lokalnih sredina nisu se usudili pustiti glas kako će njihove općine, njihovi gradovi odgovoriti na smanjenje kvalitete života. Manje će biti za vrtiće, manje za škole, manje za ceste. Sve zbog ove reforme koja će zaštiti one koji imaju najviše", ustvrdio je Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene