Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj Osječana koji je švercao kokain

'Dat ćemo sve novce ovog svijeta za Mirkovu slobodu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Osječana Mirka Novakovića uhićenog u Paragvaju već mjesec i pol strahuje nad sudbinom mladića uhićenog prilikom pokušaja šverca kokaina.

Ekskluzivna reportaža In Magazina iz zatvora u kojem se nalaze Mirko i njegov prijatelj Domagoj Tobler samo je potvrdila strašne slutnje Jasminke Novaković, Mirkove majke.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

'Katastrofa kako izgleda, propao je jadan. Kad su mi rekli koliko je tableta u njemu ja sam mislila da se neće izvući. Ali eto dao je Bog', kaže Jasminka za koju je život stao 12. siječnja kad je čula da joj je sin u paragvajskom zatvoru. Od tada živi za sve rjeđe i rjeđe telefonske pozive.

>> Potresna ispovijest Osječana iz paragvajskog zatvora

>> Paragvaj: Osječani s kokainom u želucu

'Čuli smo se telefonom, uvijek je vikao da mu je dobro, ali sada vidim da laže, da nije dobro. Ali opet, bolje mu je nego da je mrtav', priča Jasminka koja se zajedno sa suprugom Draganom cijelo vrijeme pitaju što je nekadašnjeg odlikaša i sportaša nagnalo na ovu kriminalnu avanturu.

'Možda je na njega utjecao i sama ta činjenica da ima posla, nema posla. Valja i tako društvo, ne znam. Ipak, vjerujem u njega, vjerujem da će se vratiti, da je jak. Ja mislim da on to može izdržati', kaže Dragan.

Vjeru ne gube ni Mirkove sestre. Svakodnevno mu na Facebook profilu ostavljaju poruke, a grupa potpore njemu i Domagoju broji gotovo 1.600 članova. 'Kakav je takav je, moj brat je. Nikad ne bi mogla zamislit da bi tako šta napravio', kaže Katarina, Mirkova sestra. Druga sestra Valentina hvali podršku koju dobivaju od okoline. 'Nitko ne misli ništa loše, svi su uz nas, svima nam Mirko fali, svi ga podržavaju i jedva čekaju da se vrati', kaže Valentina.

Mirko će se vratiti tek kada njegova obitelj sakupi 25 tisuća eura. Oboje nezaposleni, Mirkovi roditelji kažu kako je to za njih nemoguća misija. Strahuju da će morati prodati kuću. 'Kažu kako se sloboda ne može kupiti. Ja ću ipak nastojati da je platim i da dijete vratim kući', izjavila je Mirkova majka Jasminka. Ona utjehu nalazi u njegovoj sobi. Satima prelistava Mirkove fotografije iz djetinjstva i teško se miri s činjenicom da joj je sin krijumčario drogu.

'Strah me za ove dvije curice'

'Ne mogu doći sebi. Nisam mislila da je bio tako labilan. Valjda su mu ponudili velike novce', kaže Jasminka, a što su za 20-godišnjeg Osječana veliki novci zna njegov odvjetnik jer je Mirko pristao na suradnju.

'Strah me, svega me strah i za ove dvije curice da im dileri neće nešto napraviti. Ništa ne znam', komentira cijelu situaciju Jasminka.

Mirko i Domagoj svoje su živote stavili na kocku zbog pola milijuna kuna, koliko bi vrijedila droga da su ju uspješno prenijeli preko paragvajske granice. Sad im umjesto obećane zarade prijeti 25 godina paragvajskog pakla. No njihovi roditelji neće odustati dok ih iz njega ne vrate kući. 'Sine svi te volimo, drži se, budi jak. Mama će dati sve novce ovoga svijeta za tvoju slobodu. Naći će majka', kroz suze će Jasminka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene