Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darinko Kosor

'Nismo preuzeli vlast, zemljom još uvijek upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član je koalicije za koju i sam kaže da ne funkcionira. Darinko Kosor kaže - svi su krivi.

Gost Mislava Bage u Dnevniku Nove TV bio je Darinko Kosor koji je digao prašinu rekavši kako u Domoljubnoj koaliciji ništa ne funkcionira pa ni Vijeće za suradnju.

Pročitajte i ovo Razvodi za vrijeme koronavirusa - 4 Drugi val razvoda Čekaju li nas postkorona razvodi? Otkrivamo kad će se znati pravo stanje: "Moguće je da su zbog prisilnog zajedništva male svađe eskalirale" Slika nije dostupna Biraju između Hrebaka i Katića HSLS u subotu bira nasljednika Darinka Kosora: Dobit će novog predsjednika i četiri potredsjednika stranke

Upitan tko je kriv za nefunkcioniranje, Kosor je odgovorio - svi. 'Svi smo krivi. Svi koji obnašamo funkciju saborske većine. Ne postoji pojedinac u kojeg mogu uperiti prstom. Svi smo krivi', rekao je Kosor.

Dodao je, upitan o odgovornosti predsjednika Vlade, kako je Tihomir Orešković jednako kriv kao i svi ostali lideri stranaka većine. 'Moramo raditi ono za što su nas građani izabrali, a prvih mjesec dana se ne bavimo time', rekao je Kosor.

Svoj komentar kako ništa ne funkcionira objasnio je kao apel kojim se želi pozvati na bolju suradnju. 'Ono što sam ja danas rekao je apel, ne znam zašto se Most osjetio prozvan', dodaje.

Kosor priznaje kako pobjednici izbora i dalje nisu preuzeli vlast u republici Hrvatskoj. 'Mi smo postavili ministre, par zamjenika i par pomoćnika, ali ne upravljamo ni ministarstvima, ni fondovima, ni agencijama - Hrvatskom još uvijek upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a', kaže Kosor.

A smatra li je li normalno da vlada već mjesec dana nema ministra branitelja?

Ni prošla vlada nije u prvih šest mjeseci iskadrovirala svoje ljude. Sve je normalno, ali to što ga nemamo nije dobro', odgovara.

A više je očekivao i od premijera Oreškovića po pitanju razrješenja Dragana Lozančića. 'Očekivao sam od premijera da kaže - predsjednica nije dobro napravila. Ili - predsjednica je dobro napravila pa da i sam potpiše. Volio bih da se javno kaže što ne štima', rekao je.

A činjenicu da već danima premijer ne prima na razgovor Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja smatra lošom upravo po Brkića.

Izjavu Bože Petrova kojom je rekao kako nije znao da je Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja nije želio komentirati. 'To je komentriao gospodin Karamarko, da su svaki dan u kontaktu. Dakle, znao je', rekao je Kosor.

Znači li to da je netko u toj priči lagao - nije želio komentirati, ali je kazao kako njegova stranka nema apsiracije ni za kakva ministarska mjesta jer su ona već podijeljena.

A hoće li se razići? 'Nećemo se razići. To je kukavički', rekao je Kosor.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene