Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica i premijer supotpisali

Danijel Markić imenovan novim ravnateljem SOA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Daniel Markic imenovan je novim ravnateljem Sigurnosno-obavjestajne agencije, doznaje Dnevnik Nove TV.

Imenovanje Danijela Markića za novog šefa SOA-e supotpisali su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Tihomir Orešković i dostavili odluku saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko o MUP-u 'Postoje osnovane sumnje da su neki ljudi iz policije bili u funkciji SDP-a' Slika nije dostupna O ravnatelju SOA-e SASTANAK NA PANTOVČAKU Predsjednica i premijer se sastali, dogovorili nisu ništa

Podsjetimo, bivši ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić je proši tjedan podnio ostavku i tako omogućio da o imenovanju njegova nasljednika raspravlja saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je u srijedu većinom glasova podržao Markićevo imenovanje, uz izdvojeno mišljenje HDZ-ova Miroslava Tuđmana i HSLS-ova Darija Hrebaka.

'Orešković je pokazao da je neozbiljan'

U srijedu se pojavila i neslužbena informacija da je premijer Orešković ponudio Lozančiću mjesto suradnika u Vladi, što se HDZ-u nimalo ne sviđa. Član Saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Željko Dilber (HDZ) u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV, Ivanom Brkić Tomljenović, izrazio je nezadovoljstvo premijerovom odlukom u vezi Lozančića.

'Moram priznati da me čudi takva odluka, ako je to točno, jer za sada to nitko nije potvrdio, a ako je to točno onda me čudi da je to takva odluka s obzirom da je stavio supotpis na odluku razrješenja na poziciji koju je gospodin Lozančić obnašao. Nekako mi je neprihvatljivo njegovo imenovanje za savjetnika u Vladi', kazao je Željko Dilber.

Iako je Dragan Lozančić, službeno, sam podnio ostavku, Dilber smatra da je ovakvim prijedlogom premijer pokazao da je neozbiljan.

'Lozančić nije prekršio zakon'

Ranko Ostojić, šer saborskog Odbora za unutarnje poslove rekao je u srijedu, nakon sjednice navedenog Odbora, kako Lozančić nije prekršio zakon te kako prelazi na novu dužnost koju je dogovorio s premijerom Tihomirom Oreškovićem. O kojoj se dužnosti radi, nije želio govoriti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene