Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef sigurnosno-obavještajne agencije

Dragan Lozančić podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Lozančić, podnio je ostavku, a nadležni odbor o njegovom nasljedniku raspravljat će u srijedu.

Šef sigurnosno-obavještajne agencije, Dragan Lozančić, podnio je ostavku, potvrdio nam je izvor iz saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. O njegovu nasljedniku Danielu Markiću kojeg su zajednički predložili predsjednica i premijer, Odbor će raspravljati u srijedu.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Ostavka je uslijedila je nakon što je prije tri mjeseca njegovo razrješenje zatražila predsjednica Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a prije nešto više od mjesec dana svoj supotpis na tu odluku stavio je i premijer Orešković.

Za srijedu 4. svibnja, najavljena je sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na čijem se dnevnom redu nalazi i stavka "Imenovanje ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije".

Razrješenje Lozančića pokrenula je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović početkom veljače zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, priopćeno je tada iz predsjedničina Ureda. Predsjednica je također više puta navela da je izgubila povjerenje u šefa SOA-e Lozančića.

Supotpis premijera Oreškovića stigao je tek krajem ožujka, jer se, kako je istaknuo, htio informirati i ne donositi naglo svoju odluku.

Prijedlog za imenovanje novog ravnatelja SPA-e predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Orešković supotpisali su 25. ožujka te za ravnatelja predložili Daniela Markića. Kako je tada zajednički priopćeno, sukladno proceduri njihov prijedlog je upućen na mišljenje Odboru Hrvatskog sabora nadležnom za nacionalnu sigurnost.‬‬‬‬ (I.P.M./Hina)

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene