Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi putevi vode na Pelješac

Dani malostonske kamenice privukli mnoštvo turista: Zbog popularnosti manifestacija se proširila i na drugu lokaciju

Aktualno Galerija Dan malostonske kamenice - 1 Dan malostonske kamenice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dan malostonske kamenice - 2 Dan malostonske kamenice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dan malostonske kamenice - 3 Dan malostonske kamenice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dan malostonske kamenice - 4 Galerija 1/4 >>
Dani malostonske kamenice mnoge zaljubljenike odveli su put Pelješca. Degustacije morske delicije uz kapljicu vina nije nedostajalo.

Danas je Dan malostonske kamenice, pa su svi putovi vodili na Pelješac

Na pitanje koji je najbolji način za konzumiranje kamenica, na Pelješcu samo je jedan odgovor.

"Može pečena, može. Ali budući da je naša, prava, ovdje malostonska, odnosno briješka, najbolja je friška", tvrde mještani.

Klima se mijenja, ali ožujak je mjesec kada bi ove školjke trebale biti najukusnije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović 2016 TKO JE ZORAN MILANOVIĆ? "Vrijeme je da se konji sedlaju!": Bio je divlje dijete sa zagrebačkog Trnja, znao se potući, a na faksu je prodavao usisavače

"Ja sam uvijek zadovoljan zato što sam manje-više skroman. Prema tome, uvijek sam zadovoljan", kazao nam je školjkar Ante.

Oko blagdana svetog Josipa njima u čast već šesnaesti put organizirana je i velika fešta. Bilo je spremno četrdeset tisuća komada.

"One se pripremaju za proljetni mrijest i u toj pripremi skladište energiju u obliku glikogena, a on je zaslužan za taj fantastični slatkasti okus i fantastičnu kombinaciju s pjenušcima i bijelim vinima", objasnio je Vedran Kunica.

Manifestacija se širi

Zbog toga su na ovom poluotoku morali zasukati rukave i posaditi neke nove vinske sorte.

"Znamo da je Pelješac poznat po plavcima, koji se ne daju baš upariti s kamenicama. Danas imate i pošipe, rukace, malvazije, koje su baš odlično uparene moderne s kamenicama", tvrdi vinar Dubravko Vukas.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović i Zoran Milanović Rezultati ankete Vjerujete li da će ustavni suci donijeti ispravnu odluku? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Zbog popularnosti manifestacija se iz Malog Stona proširila i na drugu lokaciju. Otvaranje Pelješkog mosta preporodilo je taj kraj.

"Pogotovo za ovo mjesto gdje se nalazimo Brijesti, a naravno i Ston. Dogodilo se da nemamo onaj veliki tranzit koji se događao kroz Ston, nego nam dolaze ciljano gosti", kazala je Fani Slade iz Turističke zajednice Ston.

Uz stoljetne zidine i solanu, pravi je magnet i jedina europska plosnata kamenica s oznakom izvornosti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene