Obavijesti Video Pretražite Navigacija
82 glasa za, 41 protiv

Izglasan državni proračun za 2012., Kosor tražila da dođu fotoreporteri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa 82 glasa 'za' prihvaćen je državni proračun za 2012. godinu

Hrvatski sabor danas je glasao o prijedlogu državnog proračuna za 2012. godinu s amandmanima, među kojima su bili deseci oporbenih i tri vladina amandmana.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice

Protiv prijedloga proračuna glasao je 41 zastupnik, a jedan je bio suzdržan. Državni je proračun izglasan sa 82 glasa 'za'.

Nekoliko minuta prije samog glasanja u sabornici, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor zatražila je da i novinari prisustvuju izglasavanju te dodala i da bi ondje trebao biti i premijer Zoran Milanović.

'Žao mi je što taj prijedlog nije došao prema meni, jer mislim da bi to bio red. Stoga sada neću moći prihvati ovaj prijedlog jer postoji procedura koja je trebala biti poštovana', rekao je predsjednik Sabora Boris Šprem.

S planiranim prihodima i rashodima, deficit proračuna smanjuje se za više od 5 milijardi kuna i iznosi 9,9 milijardi kuna ili 2,8 posto BDP-a.

Vlada u ovoj godini predviđa gospodarski rast od 0,8 posto te inflaciju od 2,4 posto.

>> Sabor: Na proračun podneseno stotinjak amandmana

>> Oporba vs. Vlada: Što su govorili prije, a što sada

Podsjetimo, oporbene amandmane, njih 76, ukupne vrijednosti 3,1 milijarde kuna Vlada je odbila, a u Sabor je uputila tri svoja amandmana, kao i prijedlog da se Hrvatskim vodama osigura deset milijuna kuna za vodoopskrbu Hrvatskog zagorja i 20 milijuna za regionalni vodovod istočne Slavonije.

Vlada je sa sjednice 13. veljače Saboru uputila prijedlog proračuna za ovu godinu, kojim predviđa prihode u iznosu od oko 109 milijardi kuna, a rashode u iznosu od 118,8 milijardi kuna.(I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene