Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje pitanja nagodbe

Marica Vidaković nakon sastanka dobavljača Agrokora s Peruškom: "Uvijek može bolje"

Fabris Peruško i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr)
Fabris Peruško i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Fabris Peruško i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U četvrtak je održan sastanak koordinacije dobavljača Agrokora. Nakon sastanka mogla su se vidjeti ipak zadovoljna lica predstavnice velikih dobavljača Marice Vidaković te izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška.

Predstavnica velikih dobavljača Agrokora Marica Vidaković nakon sastanka, na kojem je sudjelovao i izvanredni povjerenik Fabris Peruško, rekla je kako je na sastanku podneseno izvješće s prošlotjednog sastanka Privremenog vjerovničkog vijeća u Petrčanima.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Dnevnik.hr) POSTIGNUT DOGOVOR Peruško o nagodbi s vjerovnicima: "Imamo dvotrećinsku potporu, sada dogovore treba pretvoriti u provediva rješenja" Slika nije dostupna Predstavnica dobavljača Marica Vidaković Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika"

"Sad ćemo razgovarati o pokušaju završetka nagodbe", poručila je Vidaković.

Peruško je poručio da su na današnjem sastanku dobili povratne informacije od  šireg kruga dobavljača o stvarima koje njih još brinu. "To će biti uzeto u obzir u slijedećoj etapi pregovora, koja će biti sljedeći tjedan", rekao je.

"Sama nagodba sad ide tijekom tako da imamo uvjete nagodbe gotove do 10. travnja", naglasio je Peruško.

Na pitanje reporterke Nove TV Josipe Krajinović koliko je zadovoljna novom nagodbom, Vidaković je poručila da "uvijek može bolje", no da je nagodba "unutar očekivanog".

Poručila je i da postoji način za rješenje graničnog duga, ali dok tehnički dio nije dovršen, Vidaković ne želi izlaziti s detaljima toga.

"Što se tiče same nagodbe, financijskim investitorima i cjelokupnom procesu dobavljači su jako bitni. U posljednjih godinu dana dobavljači su bili jedini vjerovnici samog procesa koji su dobili isplate i bitno je svima unutar sustava da se za dobavljače pobrine na pravi način, kako bi oni mogli i dalje unutar tog sustava funkcionirati", nadovezao se Peruško.

Na pitanje ima li pomaka sa Sberbankom, Peruško odgovara potvrdno. "Sa Sberbankom već postoji načelni dogovor, potpisivanje sporazuma nije, ali možemo ga očekivati sljedeći tjedan", rekao je na kraju izvanredni povjerenik Agrokora.

Kao što je i najavljenog prošlog tjedna, Agrokor je u srijedu učinio javno dostupnima dokumente u kojima se nalazi aktualna procjena vrijednosti kompanija unutar posrnulog koncerna.

Proteklog je tjedna na velikom sastanku Privremenog vjerovničkog vijeća i promatrača postignut napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe, no još je uvijek ostao manji broj ključnih otvorenih pitanja. Ipak, izvanredni povjerenik Fabris Peruško bio je zadovoljan postignutim napretkom na sastanku u Petrčanima.

Na istom satanku dogovoreno je da će se održati i još jedan u istoj postavi, u tjednu nakon 19. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene