Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan otvorenih vrata

FER i ove godine oduševio brojne posjetitelje: "Mi smo tu da zamijenimo čovjeka u situacijama koje su opasne, dosadne, ponovljive"

Aktualno Galerija FER; ilustracija - 1 FER; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr FER; ilustracija - 2 FER; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr FER; ilustracija - 3 FER; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr FER; ilustracija - 4 FER; ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 FER; ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Za one koji tek kreću na fakultet, jedan od najpoželjnijih otvorio je svoja vrata. FER je pokazao svima zainteresiranima, od najmlađih do onih najstarijih, kojim projektima se bave. Najviše interesa bilo je za robotiku i virtualnu stvarnost.

Dani FER-a znače da ćete se susresti sa strujom, ali ne i stresti.

Najmlađe je privukla i podvodna robotika. Učili su voziti gliser ili upravljati podvodnim vozilom.

"Pogotovo danas u svijetu koji se brzo mijenja gdje je tehnologija jako bitna da i djeca dobiju osjećaj kako je ovo nešto zanimljivo", komentirala je Anita.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 1 Što se čeka? Zašto Banožić još nije ispitan? Policija za Dnevnik Nove TV priznala jednu stvar

Prije svega, FER je zanimljiv srednjoškolcima koji su se okušali i u virtualnoj stvarnosti. Znaju da tu već žele studirati.

Da STEM i dalje privlači mlade, govori podatak da je svake godine navala studenata dvostruko veća od upisne kvote.

Prate najmodernije trendove pa se na FER-u upravlja i robotskim rukama koje oponašaju ljudske pokrete.

Pročitajte i ovo Martin Šumanovac, svinjogojac, Bošnjaci blokada u Slavoniji Svinjogojci ne odustaju od zahtjeva, stiže i podrška iz Zagreba. Prosvjednici prozvali one koji su se sastali s ministricom: "Izdali su hrvatski narod"

"Po mom mišljenju, robot nikad neće zamijeniti čovjeka, ali mi smo tu da stvorimo metode i alate tako da od čovjeka naučimo maksimum i zamijenimo čovjeka u situacijama koje su opasne, dosadne, ponovljive", komenitrao je dokotorand na FER-u Bruno Marić.

Kako je to izgledalo u praski, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Srne Bijuk.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene