Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečaj ili privatizacija?

Dan D za Dalmacijavino

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas će u ministarstvu gospodarstva analizirati traženu dokumentaciju Salomona Berkovitza dostavljenu u posljednji tren.

Točno u 17 sati jučer se odvjetnik Salomona Berkowitza pojavio se na porti Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) sa dokumentacijom i očitovanjem Berkowitza na nacrt kupoprodajnog ugovora za Dalmacijavino kojeg je prije deset dana predložila uprava Audio-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna gasilo ga 13 vatrogasaca U Splitu planuo požar u napuštenom objektu zgrade Dalmacijavina Prosvjedi dočekali Vladu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 BURNO U SPLITU Splićani poslali oštre poruke premijeru i ministrima: "Mi trebamo živjeti s 4000 kuna, a oni žive s 25 tisuća..."

Tako se Berkowitz u posljednjoj sekundi odlučio na nastavak sudjelovanja u privatizaciji Dalmacijavina, jer je to bio rok u kojem se mora očitovati na predloženi nacrt ugovora.

'Nakon što pregledamo sadržaj dostavljene dokumentacije moći ćemo ustvrditi da li je udovoljeno zahtjevu Ministarstva da Traubi dostavi plan restrukturiranja, očitovanje na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu uz ponudu za kupnju Dalmacijavina', ističu iz Ministarstva.

Radnici splitskog Dalmacijavina, njih stotinjak, prosvjedovali su pred Ministarstvom gospodarstva zbog neisplaćenih plaća i neizvjesnosti oko privatizacije tvrtke, a prosvjed su prekinuli nakon što su izviješteni o razgovoru sa zamjenicom ministra gospodarstva.

Postignut je dogovor o isplati dviju plaća radnicima Dalmacijavina od ukupno pet koliko im poduzeće duguje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene