Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruženi prosvjed u Zagrebu

Radnici Diokija i Dalmacijavina postigli dogovor s Ministarstvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici i sindikalni predstavnici Dalmacijavina i Diokija nastavili su danas prosvjed u Zagrebu.

Radnici Diokija nakon razgovora u Ministarstvu gospodarstva dobili su obećanje kako će se proizivodnja pokrenuti za sedam dana i kako će radnicima biti isplaćene zaostale plaće.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Propalestinski prosvjed u Zagrebu - 9 podrška Palestini FOTO Prosvjednici u Zagrebu poslali snažne poruke: "Vlada je Hrvatsku stavila u poziciju suučesnice u genocidu"

Radnici Dalmacijavina su pak dogovorili isplatu dvije od pet neisplaćenih plaća.

Pred zgradom Ministarstva gospodarstva oko 400 prosvjednika je tražilo svoja prava. Oko stotinu radnika Dalmacijavina autobusima je stiglo u Zagreb, gdje su danas po prvi put prosvjedovali.

Traže isplatu pet neisplaćenih plaća i rješenje neizvjesnosti oko privatizacije njihove tvrtke. Naglašavaju kako na ovome neće stati i isticali su da ne idu u Split dok ne riješe problem.

Radnicima Dalmacijavina pridružili su se radnici Diokija, koji već četiri mjeseca rade bez plaće. Oni traže deblokadu računa na 90 dana, tijekom kojih bi vjerovnici proveli vlasničko rekonstruiranje. Tvrde da proizvodnja u Diokiju stoji od rujna prošle godine, te upozoravaju da ako se ne pokrene, svih 800 radnika Diokija završit će na Zavodu za zapošljavanje. Njima će se pridružiti i 300 radnika, manjih dobavljača Diokija.

Naglašavaju kako vlasnik tvrtke Robert Ježić ne može osigurati nastavak proizvodnje. Radnici kažu kako je upravo Ježić lošim odlukama doveo tvrtku u dužničko ropstvo te kako on snosi najveću odgovornost za ovo stanje.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene