Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodovao tvrtki

Gradonačelnik Crikvenice nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora: "Žalit ćemo se"

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina nepravomoćno je osuđen na pet mjeseci zatvora, odnosno godinu dana uvjetno. Presuda je to županijskog suda u Rijeci.

Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, nepravomoćno je osuđen na pet mjeseci zatvora - odnosno godinu dana uvjetno.

Presuda je to županijskog suda u Rijeci. Riječ je o slučaju kada je Rukavina još 2012. godine optužen za zlouporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjenu pogodovanjem u postupku javne nabave, podsjeća reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Uskok ga je teretio da je 2009. godine kao gradonačelnik pogodovao tvrtki kojoj je prije stupanja na mjesto gradonačelnika bio na čelu.

Rukavina je prije pet godina osuđen na uvjetnu kaznu, a Vrhovni sud lani je, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu te je vratio na ponovno suđenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslovi vezani uz rasvjetu Potvrđena optužnica protiv crikveničkoga gradonačelnika

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zajedno sa zamjenikom Namještali natječaje: Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Požege

Njegov odvjetnik je u Dnevniku Nove TV rekao da će se na tu odluku žaliti. "Mi tvrdimo da nešto kao što je fiktivno vlasništvo, u našem društvu ne postoji. Dalje ćemo ustrajati sa žalbom da se utvrdi da je pravo vlasništva i da on nije imao nikakvog utjecaja ili interesa za stvaranje profita te pravne osobe", zaključio je odvjetnik Rukavine Milenko Škrlec.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene