458731
458731
458731
458731
458731

ŠTO JE BILO PRIJE - CESTA ILI DALEKOVOD? Pogledajte najnoviji hrvatski infrastrukturni hit

  • , 29.11.2016., 12:06
  • Autor:
  • komentara

Dalekovod koji se nalazi nasred ceste najnoviji je infrastrukturni hit.

 
 
 
 
Infrastrukturna rješenja (Video: Večernje vijesti Nove TV)
Infrastrukturna rješenja (Video: Večernje vijesti Nove TV)

Maštovita prometna rješenja uvijek zabavljaju naciju. Pa smo već imali tunele, ceste i mostove koji ne vode nikamo. Najnoviji infrastrukturni hit je dalekovod nasred ceste. Pa smo pronašli i stupove usred parkirnih mjesta i biciklističkih staza, pa i pješački prijelaz pred kukuruzištem.

Što je bilo prije, cesta ili dalekovod?

''Vidim da sve smeta ovaj stup delekovoda koji je još uvijek u pojasu ceste, morate znati da se mi više nismo mogli izmaknuti sa cestom zbog određenog kanala, zbog potoka koji je tu. Ukoliko će smetati on će se čak i ukloniti'', rekao nam je o stupu Željko Funtek, načelnik Općine Brckovljani.

Ukoliko slučajno nekome na cesti bude smetao dalekovod, uklanjanje će platiti sretni investitor koji zakupi poslovnu zonu kraj ceste.

To nije sve

Izvrsno infrastrukturno rješenje i u centru Zagreba. Usred parkirnog mjesta - stup. Tko hoće parkirati, neka se doveze iz parka. Ili kad god se automobil uključuje u promet s njive, neka obvezno zastane ispred zebre. A jednu banderu mnogi su Bjelovarčani vidjeli izbliza.

''Možda da su postavili tu desno, ne baš u sredinu'', kaže o banderi Matija Tomšić iz Bjelovara.

A tu je i priča o mostu preko kojeg ne može traktor.

''Možda nisu imali novaca da ovo asfaltiraju, betoniraju'', priča o spornom mostu Danijel Marazović iz Švice.

''Imam 15 hektara njive i moram 30 kilometara kružit okolo zbog toga što ovaj most nije dovršen'', kaže Alen Nikšić.

A kako izgleda kad se spoje maštovita infrastrukturna rješenja s maštovitim idejnim rješenjima, pogledajte u priloženom videu.
 

 

 


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se