Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Loša atmosfera za Srbe'

Potpredsjednica srbijanske Vlade otkazala posjet: 'U Zagrebu mi ne bi bilo ugodno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suzana Grubješić u posjet Zagrebu trebala je doći krajem mjeseca, no put je otkazala jer, kako kaže, nije 'ni vrijeme, ni prilika, ni atmosfera'.

Potpredsjednica srbijanske Vlade zadužena za europske integracije Suzana Grubješić otkazala je svoj posjet Zagrebu zakazan za 27. studenoga jer, kako kaže, 'nije sada ni vrijeme, ni prilika, ni atmosfera'. Time je aludirala na oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koja je izazvala salve ngodovanja u Srbiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autorica Ivana Petrović Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac'

'Meni ne bi bilo ugodno da tamo budem i produžavam Protokol o suradnji u području europskih integracija u takvoj jednoj lošoj atmosferi po Srbe i Srbiju', rekla je Grubješić, a prenosi B92.

>> Gotovina za Kurir: Izbjegli Srbi, vratite se u Hrvatsku!

Spomenuti protokol prvotno je potpisan 2009. godine, a vrijedi do ožujka 2013. 'Imajući u vidu okolnost da je ovakva presuda donesena, mislim da bi bilo besmisleno da idem u Zagreb i produžavam taj protokol. S obzirom da on vrijedi do ožujka sljedeće godine, u tom protokolu će se neke tehničke stvari i dalje obavljati, rekla je još Grubješić.

Osvrćući se na samu presudu generalima, izjavila je kako Haški tribunal nije doprinio pomirenju i regionalnoj suradnji. 'Presuda je dokaz da nije tako. Posljedica te presude je rast nacionalizma i u Hrvatskoj i u Srbiji. (...) Bilo bi pogrešno da se ponašamo kao Kalimero i govorimo nepravda, nepravda. Ono što sada možemo je sređivati naše dvorište, provoditi reforme, borbu protiv korupcije, reforme u pravosuđu, ekonomske reforme...', zaključila je Grubješić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene