Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autorica Ivana Petrović

Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo godinu dana nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima na eksploziju emocija koje su ujedinile Hrvatsku podsjeća nas specijal 'Godina slobode' autorice Ivane Petrović.

Gotovo je godinu dana prošlo od oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Na taj nas dan podsjeća specijal 'Godina slobode' autorice Ivane Petrović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo je Istekao rok: Tužitelji nisu podnijeli zahtjev za revizijom presude generalima Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio

>> EKSPLOZIJA SREĆE U HRVATSKOJ - SLAVI SE SLOBODA GENERALA!

'Malo po malo taj kamen, jedno breme koje sam imao polako pada, vi se oslobađate, sve sam bio lakši.' Tim riječima general Mladen Markač opisuje trenutak u kojem su ga haški suci 16. studenog prošle godine oslobodili optužbi koje su mu se niz godina stavljale na teret.

Uz Mladena Markača taj je dan stajao njegov suborac u ratu, ali i u pravnoj bitci general Ante Gotovina. Stotine tisuća ljudi pred malim ekranima napeto je iščekivalo drugostupanjsku presudu Haškog tribunala.

Napetost je prekinuo sudac Theodor Meron riječima: 'Nalažem da se Ante Gotovina i Mladen Markač odmah puste na slobodu'.

Kako je izgledao dan koji je ujedinio cijelu Hrvatsku, ali i silne emocije koje gotovo nitko nije mogao sakriti, pogledajte u specijalnoj emisiji 'Godina slobode'.

Generalovi suborci, ali i najuži krug prijatelja opisuju kako su se osjećali tog dana u sudnici, ali i kako im je bilo kada ih je Haški tribunal oslobodio.

Specijal autorice Ivane Petrović pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene