Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemi gubici

Croatia Airlines razmišlja o poskupljenju karata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Leti ne leti. Tako izgleda slika zračnog prometa u Hrvatskoj. Svi gube živce, putnici, vodeći ljudi zračnih luka. I svi se bave samo jednim, koliko su izgubili zbog vulkanske prašine?

Zrakoplovi su prizemljeni. U cijeloj Europi već peti dan piste se gotovo ne koriste. Aviokompanije zbrajaju štetu. Europa je otkazala više od 70 tisuća letova. 200 milijuna dolara dnevna je šteta zrakoplovnih kompanija. 313 zračnih luka ne radi, a oko 7 milijuna putnika ostalo je bez prijevoza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlučeno nakon američkih sankcija Britanija, Njemačka i Emirati ne daju gorivo iranskim zrakoplovima Slika nije dostupna Normaliziran promet Otvoreni svi španjolski aerodromi

U Hrvatskoj se zračni promet povremeno otvara. Putnici se jedva snalaze. 'Nemate pravo na nikakvu naknadu štete, na nikakvu skrb, na ništa, na nikakvu informaciju, što god pitate svi vas otresu', rekla je jedan putnici. 19 tisuća putnika u Hrvatskoj nije moglo do svog odredišta. Croatia Airlines do sada ima dva milijuna eura štete.

Hoće li nekako nadomjestiti gubitak, putnici strahuju od poskupljenja karata? 'Bojim se da bi poskupljenje karata bilo od pomoći. Uvjeren sam da će i današnji susret u Bruxsellesu vijeća ministara prometa donijeti neka rješenja u tom smjeru', rekao je Ivan Mišetić iz Croatia Airlinesa. Za zračni promet ovo je najgore razdoblje od 11. rujna. U kriznoj godini i dodatni udar koji će, sasvim sigurno, imati dugotrajne posljedice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene