Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku razgovori s upravom

Croatia Airlines izgubila 6,5 milijuna kuna: Štrajk još traje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk sindikata pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa (CA) traje šesti dan, zbog čega ukupni gubitci nacionalne aviokompanije iznose oko 6,5 milijuna kuna, kažu u toj kompaniji i ističu da Uprava i sindikati svakodnevnim razgovorima nastoje približiti stajališta.

Voditeljica odnosa s javnošću Croatia Airlinesa Ksenija Žlof rekla je da su sastanci u tijeku, da se razgovaralo i jučer do kasno u noć te da se svi nadaju povoljnom ishodu današnjeg sastanka. O njegovom ishodu ovisi hoće li se štrajk nastaviti i u ponedjeljak, 20. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gubitak do 800.000 eura dnevno Croatia Airlines o najavljenom štrajku: "Utjecat će na gotovo 7000 putnika samo u prvom danu" Slika nije dostupna Štrajk u Croatia Airlinesu Najava koja bi mogla izazvati kaos u srcu turističke sezone: "Bili smo primorani na ovaj korak"

>> 'Tko ste vi da štrajkate? Ljudi traže hranu po kontejnerima'

"Ne radi se o pregovorima, već o razgovorima. Ti sastanci ne znače da je Uprava popustila u svojim uvjetima. Uprava i sindikati tako nastoje približiti svoje stavove i mišljenja", istaknula je. Napomenula je da Uprava i sindikati razgovaraju od početka štrajka.

Žlof je rekla da gubitci zbog štrajka po danu u prosjeku iznose od milijun do 1,5 milijuna kuna te da je ukupni gubitak oko 6,5 milijuna kuna.

Danas je, prema podacima na internet stranici Croatia Airlinesa otkazano 27 letova, a 15 ih je danas s unajmljenim zrakoplovima drugih aviokompanija.

Štrajkom je samo djelomično poremećen promet Croatia Airlinesa, a otkazani letovi znače preusmjerene letove.

Sve informacije o smanjenim letovima i njihov točan raspored objavljeni su internetskim stranicama. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene