Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjetnik

Što piše u crkvenom letku o zdravstvenom odgoju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliku je raspravu izazvao crkveni letak protiv četvrtog modula zdravstvenog odgoja koji se od nedavno dijeli i u trgovinama.

U ove blagdanske dana Crkva je pojačala svoje aktivnosti na tom planu, pa tako letke sa svojim argumentima protiv uvođenja spolnog odgoja u škole dijeli i u trgovinama.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Crkva, podsjetimo, poziva da svaki vjernik zauzme stranu, jer ravnodušnost znači 'ne ispuniti svoj vjernički poziv i brigu o čovjeku i njegovu dostojanstvu'.

HBK piše da je 'jasno da taj program nameće svjetonazor koji niječe i zanemaruje neke temeljne općeljudske vrijednosti vezane za spolnost te je protivan vrijednosnom sustavu većine roditelja'.

>> Ovo je Crkvu naljutilo: 'Moguće da u prodaji seksa ima više pozitivnog nego negativnog'

Obraćajući se roditeljima pitaju je li im svejedno što će njihova djeca učiti o pornografiji u šestom razredu, o odgovornom spolnom ponašanju u osmom, o spolnom činu kao 'posve normalnom za petanestogodišnjaka'. Još jedno od pitanja u lecima koje je objavila HBK na svojim stranicama, je 'Je li vam svejedno što će vaše dijete učiti da je homoseksualni čin jednako prirodan i vrijedan kao i spolni čin između muškarca i žene (heteroseksualni)?'

Kažu da zdravstveni program razara vrednote koje roditelji usađuju svojoj djeci te da im nameće stavove suprotne 'kršćanskoj antologiji i hrvatskom narodnom biću'. Dodaju i da djeca nisu vlasništvo države te da im ustav jamči odgovornost za odgoj i obrazovanje svoje djece.

Što sve piše u crkvenom letku možete pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene