Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerili don Vinkove račune

Crkva brani don Vinka Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-makarska Nadbiskupija priopćenjem brani don Vinka Sanadera, brata bivšeg premijera. Don Vinko, inače župnik Gospe od Otoka u Solinu za svoje crkvene šefove je neupitnog poštenja.

Don Vinkovi nadređeni dali su si truda i provjerili župni Blagajnički dnevnik unatrag deset godina. Pročešljali su i bankovne ispise ulaganja, podizanja i oročavanja novca s naznačenih računa i utvrdili kako je don Vinko vrlo savjesan u vođenju financija svoje župe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USKOK naložio provjeru financija Na računima Vinka Sanadera 3 milijuna kuna? Slika nije dostupna Kontinuitet za HDZ Ante Sanader i službeno kandidat HDZ-a za župana

Župa Gospe od Otoka, pojašnjavaju u priopćenju, posjeduje 2.708.303 kuna. Taj je iznos sadašnji župnik dijelom naslijedio od bivšeg župnika, a godišnje ga je povećavao u skladu s milodarima vjernika koji nisu potrošeni u tekućoj godini.

>> VIDEO: Kako je Sanaderu iza rešetaka?

Nadbiskupija hvali don Vinka da je sve župne prihode i rashode veoma savjesno bilježio u Blagajnički dnevnik i u presliku dostavljao nakon završene godine u Nadbiskupski ordinarijat.

Crkva: Don Vinkovo poštenje je neupitno

U pojašnjenju načina poslovanja brata bivšeg premijera navodi se i kako se računi vode na župnika samo zato što nijedna župa nije bila priznata kao pravna osoba sve do 1998. godine i banke su preferirale suradnju s računima na ime župnika, a ne župe. Sanaderova brata hvali se i zbog savjesnog trošenja novca, jer nije posegnuo u blagajnu čak ni zbog nužne obnove kuće.

Zbog načina na koji don Vinko vodi brigu o financijama svoje župe, Nadbiskupija mu, stoji u priopćenju može samo zahvaliti za savjesno upravljanje zupnim materijalnim dobrima, a jos vise za marljivi i odani pastoralni rad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene