Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDSSB o mogućnosti suradnje

'Čovjek bi morao biti poremećene svijesti da pomisli na suradnju s HDZ-om'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je kako ne postoji ni minimalna mogućnost suradnje ili koalicije njegove stranke sa, kako je rekao, 'zločinačkom organizacijom koju personificira HDZ'.

Osvrnuvši se na jučerašnji središnji dnevnik javne televizije, Šišljagić je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je u toj emisiji 'emitiran tendenciozan i naručen prilog u kojem se u kontekstu posljednjih zbivanja u osječkome HDZ-u insinuira mogućnost suradnje i tihe koalicije HDZ-a i HDSSB-a'.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji Andrej Plenković Premijer u Bukureštu Plenković na samitu Inicijative triju mora: "Ulazak Grčke čini ovu inicijativu još snažnijom"

'Poslije svega što je HDZ činio i čini hrvatskoj državi i narodu te samom HDSSB-u, čovjek bi morao biti poprilično poremećene svijesti i uma da bi samo i pomislio na suradnju sa strankom koja je opljačkala i pokrala Hrvatsku, rasprodala nacionalne vrijednosti te ogrezla u kriminal i korupciju', ustvrdio je Šišljagić.

>> Teške optužbe: U vrhu HDZ-a su zločinci

Ocijenio je kako je HDSSB dovoljno jaka stranka na regionalnoj i nacionalnoj razini da 'niti ne pomišlja na nekakve koalicije, a posebno ne na koaliciju s HDZ-om'. Predsjednik Glavnog odbora stranke i saborski zastupnik Dinko Burić taj je televizijski prilog nazvao 'pokušajem političkog podzemlja' da zakulisnim igrama i dezinformacijama dovede u zabludu hrvatsku i slavonsko-baranjsku javnost.

'To je izraz posvemašnje panike koja već dulje vrijeme vlada, a kako se bliže parlamentarni izbori, još će više jačati u raspadajućem, ali još uvijek vladajućem HDZ-u', rekao je Burić. Ocijenio je kako su posljednja zbivanja i navodni sukobi i raskol u osječkome HDZ-u, gdje je pet članova Gradskog odobra dalo ostavke na stranačke dužnosti, 'demagoške floskule iz kuhinje jednog od najpoznatijih kuhara prljavih igara Vladimira Šeksa'.

'U pozadini navodnog sukoba u osječkome HDZ-u krije se i rat između Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, koji će biti sve javniji i izraženiji', rekao je Burić i ocijenio da je građanima Slavonije i Baranje dosta HDZ-a i SDP-a jer sreće i koristi nisu imali ni od jednih ni od drugih. Dopredsjednik stranke Krešimir Bubalo rekao je kako su HDZ i SDP imali priliku učiniti nešto za Slavoniju, ali nisu učinili ništa. Istaknuo je da je HDSSB bio samostalan, a to će ostati i nakon parlamentarnih izbora. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene