Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka poginulog na Maslenici

'Boli me smrt sina, ali još više nepravda prema braniteljima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cjelokupna trenutna situacija s braniteljima ima obilježje specijalnog rata, rekao je Zoran Šangut, predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991., komentirajući za Dnevnik Nove TV, slučaj branitelja Purde.

'Nadam se da su predsjednik Josipović, njegovi suradnici i njemu podređene institucije isto to detektirali i da će znati na cjelokupnu situaciju adekvatno odgovoriti', osvrnuo se Šangut na komentar predsjednika Josipovića da je oko slučaja Purda stvorena neugodna situacija ali da se to ne može nazvati lovom na branitelje.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

Šangut smatra kako bi slučaj Purda trebao biti stvar pravosuđa, ali da će u 'Sarajevu biti prvo stvar politike, obavještajnih zajednica a onda tek pravosuđa'. Dodao je kako se 'nada kako će iskazi svjedoka dati istražnom sucu i osječkom Županijskom državnom odvjetništvu biti uzeti u obzir i u Sarajevu te kako će na osnovu tih iskaza sarajevski sud odlučiti i pustiti Purdu u Hrvatsku'.

>> 18. obljetnica: Akcijom Maslenica spojen sjever i jug RH

>> Josipović: Nema hajke na branitelje, ni lova na vještice

Na pitanje da li su hrvatski branitelji trenutno ugroženi, Šangut je pojasnio kako branitelji imaju dojam da se 'hrvatske institucije brinu o njima s puno manje žara nego su ga imali oni kada su stvarali Hrvatsku'.

Slučaj Tihomira Purde i istrage protiv hrvatskih branitelja nisu kao tema zaobišli niti obljetnicu akcije Maslenica.

'Koliko me boli što mi je sin poginuo, to me više boli kada vidim ovu nepravdu što se radi', rekla je majka poginulog branitelja na obilježavanju 18. Obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene