Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokad ovako

Cijene najma stanova divljaju, a jedna je skupina na posebnom udaru

Aktualno Galerija Problemi s najmom stanova - 4 Problemi s najmom stanova - 4 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s najmom stanova - 5 Problemi s najmom stanova - 5 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s najmom stanova - 6 Problemi s najmom stanova - 6 Foto: DNEVNIK.hr Problemi s najmom stanova - 7 Problemi s najmom stanova - 7 Foto: DNEVNIK.hr +4 Dino Stošić, student Galerija 1/9 >>
Imamo i rekorde po pitanju cijene kvadrata novogradnje u Hrvatskoj - prosječna cijena je prema podacima državnog zavoda za statistiku 2.219 eura - što je 4.1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Za jedan kvadrat stana građani moraju dati dvije pune prosječne neto plaće.

Studenti su zbog smještaja na posebnim mukama. U domove ne mogu svi, ponuda stanova za najam je manja, a cijena najma - zbog velike potražnje - sve veća.

Bez mjesta u studentskom domu u Zagrebu ostalo je više od tri tisuće studenata. Kao da ispitni rokovi nisu dovoljno stresni, tu je i pronalazak smještaja. Dino Stošić našao je alternativu za 170 eura na mjesec. U jedan dom nije upao, ali u jedan drugi jest.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade Mora se živjeti Plenković o Banožićevoj aferi: "Stan neće vratiti jer stan je državni. Cijela stvar je pretjerana"

"Ja sam pronašao smještaj u privatnom studentskom domu i tu sam 4 godine i prihvatljiva mi je cijena za moj studentski budžet, ali opet i ta cijena raste kako raste inflacija i drugi financijski pritisci pa nam i stanarina ide gore", ispričao je za Dnevnik Nove TV.

Zašto je i ovaj skuplji dom bolji od stana - pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene