Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na obali iznad nule

Cijela unutrašnjost Hrvatske u minusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperatura u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj jutros je bila ispod ništice, uz maglu i mraz.

Najhladnije je jutros u 7 sati bilo u Bednji, Belom Manastiru, Daruvaru i Slavonskom Brodu, gdje se živa u termometru spustila do -6 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Ilustracija Snježne radosti Hrvatska se probudila u debelim minusima, upaljen meteoalarm: Velika opasnost od hladnog vala

U ostatku kontinentalne Hrvaske temperature su se uglavnom kretale između -2 i -5 stupnjeva celzijusevih, a tlo je prekrio mraz. Zagreb se probudio na -3 stupnja. Na obali sasvim druga priča. Temperature su bile u plusu, a najtoplije je bilo u Pagu i na Palagruži sa 12 stupnjeva.

>> Ove zime će biti više snijega nego prošle!

No, tijekom dana očekuje nas lijepo, u unutrašnjosti i prohladno vrijeme. Bit će sunčano, osobito na Jadranu, gdje bi se temperature mogle popesti i do 19 stupnjeva, dok na kontinentu neće prelaziti 9 stupnjeva celzijusevih.

Zbog jakog vjetra usporen promet na A1

Jak vjetar usporava promet autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, a brzina je ograničena na 40 km/h, dok magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti, izvijestio je danas Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1, zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik, između čvorova Ravča i Vrgorac vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika u dužini od 5 km (od 452. do 457. km).

Na dionici autoceste A 6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba je smjera zabranjen promet za teretna vozila iznad 3,5 t, autobuse, motocikle, kampere, kamp prikolice, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Dionicom Jadranske magistrale (D8) Karlobag - Sveta Marija Magdalena zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle, kamp prikolice, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupinu). Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija iz Rijeke za Pag, a trajekti plove prema plovidbenom redu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene