Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se još

U Rijeci maturantice sa simptomima svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri maturantice Prve riječke hrvatske gimnazije jučer su, zbog sumnje da su zaražene virusom gripe tipa H1N1, primljene u riječku bolnicu te su istoga dana puštene na kućnu njegu.

Danas do podneva u bolnicu se sa simptomima gripe javila još jedna maturantica, potvrdila je voditeljica Odjela za epidemiologiju u riječkom županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Đana Pahor. Četiri učenice su se u prvim satima subote, zajedno s još 52 maturanata, vratile s maturalnog putovanja u Španjolsku, a nedugo nakon povratka kućama njih tri, danas i četvrta djevojka, javile su se u riječku bolnicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U bolnici još maturanata Zbog velikog broja zaraženih tamiflu samo 'odabranima' Slika nije dostupna Zaraženi maturanti Na maturalac otišli po H1N1, očekuje se još oboljelih

>> 60-ak maturanata sa simptomima svinjske gripe

Na Klinici za infektologiju pregledane su i uzeti su im brisevi, koji će sutra biti poslani na analizu. Procjenjuje se da bi se sa simptomima gripe u moglo javiti još učenika iz iste skupine maturanata. Do sada su u riječkom Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo analizom uzoraka potvrđena ukupno tri slučaja gripe tipa H1N1, a svi su bili povezani s boravkom oboljelih u inozemstvu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene