Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čarobnica za financije'

NAJBOLJI SAVJETI Kako započeti sa štednjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kolumni 'Čarobnica za financije' za vas piše Dijana Vladislavić, jedna od najboljih i najuspješnijih financijskih savjetnica u Hrvatskoj.

Dragi moji, nekako imam potrebu dati vam još par načina da prestanete polako s lošim navikama koje vas udaljavaju od štednje. Mogućnosti su raznolike. Započnite s primjerice štednjom koja vam je lako dostupna, ugovorite je za početak na šest mjeseci, pa svojom prvom ušteđevinom otiđite na ljetovanje. Ili ako želite sakupljati novac za veće ciljeve i potrebe štednju pokrenite na rok od 12 mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Čarobnica za financije' Financijski savjet koji vam može olakšati budućnost Slika nije dostupna Pametno s novcima 'Čarobnica za financije' - nova kolumna na portalu Dnevnik.hr

Ne koristite minus po tekućem računu za tekuće troškove, već ga koristite u potrebite svrhe - kada vam je uistinu potreban. Svi teško prihvaćamo bilo kakvu promjenu, no zapamtite da su promjene nužne i svaki pristup štednji koju odaberete je dobar ako u njega vjerujete. Nemojte da vam tek rezultat štednje potakne vjerovanje, već vjerovanjem da to možete potaknite se da štedite.

Za vas piše Dijana Vladislavić, jedna od najboljih i najuspješnijih financijskih savjetnica u Hrvatskoj. Dijana je pravi čarobnjak kada nečije financije treba dovesti u red. Ako nešto kupujete pitajte bez srama za popust, umjesto plaćanja teretane šetajte, trčite, vozite bicikl, automobil perite sami, pokušajte smanjiti nezdrave navike poput slatkiša i grickalica koje su prije svega skupe a onda nam i slažu masne naslage… kuhajte sami, smanjite TV pretplatu – sigurno ćete i sami pronaći načine da malo uštedite.

Ono što je najljepše u štednji, da je ona vaša, ostaje vama, ili u konačnici vašim najmilijima. Postajete ponosni na sebe. U trenutku kvara pećnice vi već imate pola novaca za novu ili možda cijelu bez peglanja kartice…. Upravo će vam vaša štednja doći u ruke onda kada ćete pomisliti da ste švorc.
Vodite financijski dnevnik, zabavan je kada shvatite što ste baš vi sami svojom odvažnošću postigli, nastaviti ćete se igrati, uživjeti ćete se u ulogu umjetnika i biti ponosni na sebe. Ako vam ovo uspije, može vam uspjeti sve što zamislite, sve ovisi o vašem zalaganju i ustrajnosti.

Danas je štedjeti teško, ali ne i nemoguće. Iskoristimo financijske proizvode i usluge u cilju štednje. Pokušati štedjeti ne košta nas ništa osim dobre volje, a s tom voljom dobiti ćemo priliku postati gospodarom svojih sredstava. Ako smo odlučili da ćemo u buduće raditi sve isto kao i do sada, u tom slučaju ne trebamo urbanu gataru da nam kaže što nas čeka u 2016. po pitanju financija, jer sve će biti isto kao i do sada ako smo odlučili da ipak nećemo štedjeti niti mijenjati svoje stare navike.

Za nadolazeće blagdane želim vam da potrošite onoliko koliko ste već odlučili. Ali u 2016. vam želim da privlačite u život ono što svima manjka a to je novac. Veselite se svakoj novčanici koju ste odvojili sa strane. Stvarajte svoju štednju u svom stilu i jedinstvenim pristupom.

TOP TRI SAVJETA :

1. Analizirajte svoje troškove kao i priliv novca
2. Otkažite članarine koje ne koristite
3. Planirajte svoj mjesečni budžet


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene