Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedni Splićani

FOTO Prizori koji oduzimaju dah: Volonteri razvrstavaju pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prikupljanje pomoći u Splitu organizirala je Udruga veterana 4. gardijske brigade, kao i Crveni križ.

Oko 250 vrijednih volontera u Splitu je razvrstavalo donacije građana za poplavom pogođena područja. Prikupljanje pomoći organizirala je Udruga veterana 4. gardijske brigade, a danas će kamion s oko 20 tona pomoći krenuti prema susjednoj Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste"

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

U utorak su dva kamiona s oko 30 tona otišla za Slavoniju, a dva kamiona šalje i Crveni križ.

Da marljivi volonteri ne ostanu gladni pobrinile su se splitske pekarnice koje su im poslale krafne.

Pomoć stiže sa svih strana

Razne udruge, institucije, poduzeća, podružnice Hrvatskog crvenog križa te druge organizacije uključile su se u pomoć stradalima od poplava u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Crvenom križu donirala je sto tisuća kuna, a organizirat će i humanitarni koncert.

Pomoć se neprestano prikuplja u četiri dalmatinske županije, a poduzeće Mercator poslalo je pomoć Hrvatskoj, BiH i Srbiji u iznosu od oko 50 tisuća eura. ZAMP će za stanovnike poplavom pogođenih područja inicijalno izdvojiti 150 tisuća kuna. Svoje članoce pozvali su da se odreknu dijela tantijema.

Gradsko kazalište Trešnja namjerava prihod od subotnje izvedbe predstave "Crvenkapica" u režiji Ivane Čoh Šverko donirati za pomoć poplavljenim područjima. (Hina/Ma.B./M.J.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene