Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobiva novog vlasnika

Čačić: Tiskara Vjesnik neće u stečaj, našli smo formulu spasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u nedjelju je u Toplicama Sveti Martin najavio da će Tiskara Vjesnik dobiti novog vlasnika te kako je pronađena 'formula' za izbjegavanje stečaja.

'Izdvojit ćemo djelatnost tiska sa strojevima. Tiskara će za jednu kunu iznajmiti prostor, dok će strojevi i radnici dobiti novog vlasnika', rekao je Čačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili" Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj''

>> Blokada ulaza u tvornicu Dina: Radnici se ne miču dok ne dobiju plaću

Otkrio je kako je već razgovarao s jednim uglednim stranim investitorom, ali i s jednom našom grupacijom, zainteresiranom za Tiskaru. Prema njegovim riječima, bit će raspisan i natječaj kojim će od novog vlasnika tražiti da preuzme sve zaposlene te da iduće tri godine jamči iste kapacitete Tiskari.

>> Čačić: Radnici Dine će zadržati svoj posao

Dioki je, za razliku od Tiskare, nastavio, no ne može opstati i morat će u stečaj, jer nema zainteresiranog partnera. Iz Diokija će se izdvojiti djelatnost Dine, a odnosi s bankama će se regulirati kroz imovinu koju imaju na Žitnjaku i LNG-u, rekao je Čačić. Najavio je i kako će Dina nastaviti proizvodnju, a radnici Dine dobiti sve plaće, no nije mogao točno reći kada.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene