Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogromna nelikvidnost

Problem nelikvidnosti: Građani i tvrtke duguju milijarde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napori za smanjenje nelikvidnosti još ne daju rezultate. Nelikvidnost tvrtki u rujnu je opet skočila za više od pola milijarde kuna.

Nelikvidnost je i dalje rastući problem u hrvatskom gospodarstvu. Imamo najsvježije podatke iz Fine koji govore da su u Hrvatskoj 73.853 tvrtke trenutno u blokadi jer svoje račune nisu mogli plaćati na vrijeme, a u zemlji koja ima četiri i pol milijuna stanovnika i 236.342 građana imaju isti problem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

Problem duga tvrtki Vlada pokušava riješiti kroz Zakon o predstečajnoj nagodbi. Dio će se pokušati spasiti, a veći dio ići će u likvidaciju.

>> Država uvodi reda u neplaćanje računa!

'Ovaj novi zakon koji je upravo krenuo je upravo i krojen da se to desi i ovog trenutka zaista tisuće tvrtki koje ne posluju, koje ne funkcioniraju, koje ne rade se gase i ta nelikvidnost se polako čisti. Pa rekao bih čak i ne tako polako, relativno brzo', izjavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Ukupna svota neplaćenih računa tvrtki u Hrvatskoj iznosi 44,58 milijardi kuna, što je ogromna brojka. Ono što je još gore od toga je da je od kolovoza ove godine do rujna ta brojka narasla za 520 milijuna kuna. Dakle, to je veliki skok.

Što se tiče građana, tu imamo malo bolje vijesti. Dakle, neplaćeni računi građana ukupno iznose 15,68 milijardi kuna. Ono što je donekle dobro je da su građani od kolovoza do rujna ipak smanjili tu brojku za 190 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene