442797
442797
442797
442797
442797

PALA ODLUKA I Čačić najavio s kim će na izbore

  • , 09.07.2016., 13:31
  • Autor:
  • komentara

Narodna stranka - Reformisti na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izlazi zajedno sa strankom Bandić Milan 365, najavio je u subotu predsjednik reformista Radimir Čačić, istaknuvši kao cilj bolje iskorištavanje glasačkog potencijala tih dviju stranaka i onih manjih iz njihovih pripadajućih grupacija.

 
 
 
 
Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

"Centar će ovaj puta ići zajedno. Odlučili smo da idemo (na izbore) kao grupacija centra, zajedno sa strankom Milana Bandića i cijelim nizom drugih stranaka s kojima smo na prošlim izborima zajedno dobili 110 tisuća glasova", kazao je Čačić na konferenciji za novinare.

Takva je odluka donijeta na sjednici Središnjeg odbora stranke koja je prethodila konferenciji za medije, a na kojoj se razgovaralo o opcijama koje stoje pred strankom vezano za predstojeće parlamentarne izbore, imajući u vidu i lokalne izbore koji slijede neposredno kasnije, istaknuo je Čačić.

Dodao je da su se na prošlim izborima u prostoru političkog centra, osim regionalnih stranaka, profilirale dvije grupacije - stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koja je zajedno s partnerskim strankama dobila 75 tisuća glasova, te stranka Reformista koja je zajedno sa strankom Ive Josipovića i nekoliko manjih stranaka dobila 35 tisuća glasova.

"To je ukupno 110 tisuća, što znači da je realno naš okvir ukupno oko devet mandata, a završili smo zajedno na tri, što znači da nismo baš dobro procijenili. Što ćemo ovaj puta realizirati vidjet ćemo, a potpuno je jasno da će ta grupacija odlučivati o budućoj hrvatskoj vladi", dodao je.

Uz stranku BM 365 i Reformiste, ta će koalicija obuhvaćati i Zelene te Stranku umirovljenika, a u opciji je još niz stranaka, napomenuo je Čačić i dodao kako "još uvijek ima prostora za pregovore".

Pritom je posve isključio Most koji se "pokazao kao jedna ultradesna klerikalna organizacija po svojoj bazičnoj političkoj profilaciji", dok je za SDP rekao kako ta stranka "nikada nije ni imala našu bianco podršku i povjerenje", te istaknuo kako Reformisti "neće dati bianco podršku nikome, a isto tako ni Milanoviću". "Naša je politička opcija, kao što je poznato, lijevi centar, i tako ćemo postupati i u buduće, ali bianco podršku ne dajemo nikome", poručio je.

Čačić je za aktualnu političku situaciju kazao kako je obilježenena "propalom i nesposobnom politikom koja je dovela Hrvatsku na samo europsko dno", te je najavio odmicanje Reformista od "potpuno promašenih i štetnih ideoloških sukoba". "Nećemo ni doticati stranke i pojedince kojima će to biti temelj. Mi smo stranka projekata i rezultata", poručio je.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se