Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao sporost investicija

'Mali detalj, strane privatne investicije ne dolaze čarobnim štapićem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kritike guvernera HNB-a Borisa Vujčića prvi potpredsjednik Vlade je rekao da se s njima slaže, ali da se sve o čemu je Vujčić govorio odnosi na prošlu godinu i prošlu Vladu.

Prvi potpredsjednik Vlade slaže se s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem da su za gospodarski rast od državnih važnije strane privatne investicije. 'Da, tako je, ovdje ima samo jedan mali detalj. One ne dolaze čarobnim štapićem i odlukom 'ovog trenutka, sad'. Ne, one se pripremaju, one se dogovaraju, postavljaju se pretpostavke. Mijenjaju se neki zakonski okviri. Vidi slučaj Pliva, Ad Plastik', rekao je Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

>> Prva Vujčićeva jača kritika Vladi: 'Hrvatska je na sudbonosnom raskrižju'

I državne investicije, smatra on, imaju svoju srvrhu. 'Državne, pak, investicije su nešto što se može pokrenuti brže. Isto tako ne trenutačno, ali brže. Npr. puno malih investicija, obnova cesta, vodovoda, kanalizacije.'

Kritika na sporu birokraciju, kaže prvi potpredsjednik, odnosi se na prošlu godinu.

'Gospodin Vujčić je ponovno u pravu, ali pad od četiri mjesta se odnosi na 2011., a ova godina će se mjeriti sljedeće godine', rekao je Čačić, kojega smo pitali je li se nešto poboljšalo u ovih deset mjeseci. 'To ćemo vidjeti na mjerenju druge godine', odgovorio je. Na naše inzistiranje rekao je: 'Ja mislim da se poboljšalo, ali to ćete me pitati druge godine. Ali sad me pitate za prošlu vladu i za prošlu godinu i komentar se odnosi na prošlu vladu i na prošlu godinu dobro.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene