Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čačić: Moja smjena je primjer političkog kriminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjeni župan Varaždiinske županije Radimir Čačić (HNS) ocijenio je danas na tiskovnoj konferenciji kako je nedavna smjena županijske vlasti u Varaždinskoj županiji čisti primjer političkog kriminala u kojoj su glavni akteri vjećnici HSLS, te dva HNS-ova prebjega.

"Sve bolji izborni rezultati HNS-a osnovni su razlog zbog čega se politička konkurencija odlučila na smjenu, desetak mjeseci prije novih lokalnih izbora", tvrdi Čačić.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Davor Filipović Pao Plenkovićev space shuttle Bane, semafor, Damir, tvornica cjepiva pa plinska afera: Od kandidata za gradonačelnika do ministra, Filipović je nanizao dugi niz gafova i afera

Dodao je kako je sada na njegovoj stranci da dodatnim naporima i još boljim izbornim rezultatom na predstojećim lokalnim izborima, vrati povjerenje građana u sustav i institucije.

Na upit o budućnosti svoje političke karijere, Čačić je rekao da će kao predsjednik HNS-a prvenstveno raditi u interesu stranke.

"To može značiti da se uopće neću kandidirati niti na jednoj listi na lokalnim izborima, ali isto tako, ako će to biti u interesu stranke, možda ću zauzeti čelno mjesto na listi za Zagreb, Varaždin ili čak i za Varaždinsku županiju", istaknuo je Čačić.

"Ono što je sigurno da ću kroz neko vrijeme aktivirati svoj saborski mandat", zaključio je bivši župan Radimir Čačić.

Radimir Čačić smijenjen je u petak na sjednici Skupštine Varaždinske županije s mjesta župana Varaždinske županije, a na njegovo je mjesto imenovan Zvonimir Sabati iz HSS-a.

Za smjenu je glasalo 22-oje vijećnika nove koalicijske vlasti HSS-HDZ-HSLS-HSP, potpomognuti glasovima dvaju nezavisnih vijećnika, dojučerašnjih HNS-ovca. Protiv su bili vjećnici HNS-a i SDP- a, dok su vijećnici HSU-a ostali suzdržani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene