Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbog Sanadera'

'Svijet nam se opet smije i čudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je na konfereciji za novinstvo u Hrvatskome olimpijskom centru Bjelolasica, prenoseći zaključak jučerašnje sjednice Središnjeg odbora te stranke, rekao da Hrvatska mora dobiti alternativu na vlasti.

'Hrvatska se ne može izvući iz ove duboke krize bez nove kvalitetne i kompetentne vlasti. U toj alternativi je spreman sudjelovati HNS', istaknuo Čačić i pozvao sve 'koji osjećaju odgovornost za ovu zemlju' da sudjeluju u toj alternativi. Komentiravši dio govora Ive Sanadera na Saboru HDZ-a u kojem je rekao da HDZ nije stranka slabih i kukavica, Čačić je ponovio svoju tvrdnju da je 'Ivo Sanader kukavica' te naglasio da to nije rekao i za HDZ. 'Sanader je uspješno doprinio kolapsu pravne države, gospodarstva i rasapu moralnih vrijednosti u proteklih šest godina u Hrvatskoj', ustvrdio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Jedini mogući potez' 'Sanader će biti predmet istrage i procesuiranja' Slika nije dostupna Raskol u HDZ-u? 'Vraća se da bi stao uz svoje ljude koji sjede u Remetincu'

>> 'Nova Vlada neće moći voditi državu'

'Karakteristično za banana države'

Vesna Pusić smatra da je vrijeme za ozbiljno vodstvo Predsjednica Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić kazala je da je Ivo Sanader 'pobjegao bez riječi i objašnjenja' u situaciji kad su dva temeljna strateška projekta Hrvatske - europske reforme i ulazak u EU te gospodarski rast i uspjeh zemlje - 'apsolutno u krizi'. Ne samo da su zastali, nego su, ocijenila je, i u velikoj opasnosti da krenu unatrag. 'Sabor HDZ-a izgledao je kao kazalište apsurda, jer je Ivo Sanader održao poletni govor nakon kojega je pobjegao kroz vrata', ocijenila je Pusić i dodala kako su 'takve situacije karakteristika banana država'.

'Vrijeme je za ozbiljno vodstvo'

'Smatralo se da se Hrvatska neće više naći u njima, vjerovali smo da smo prošli tu fazu, ali nas je HDZ vratio unatrag u situaciju u kojoj nam se cijeli svijet smije ili barem čudi. Tog privida politike i vodstva je dosta', istaknula je Pusić ocjenivši da je to za zemlju pogubno. 'Vrijeme je da se HDZ i Sanader ostave sa strane, da se međusobno smjenjuju, vrijeme je da zemlja dobije ozbiljno vodstvo', zaključila je Vesna Pusić. U HOC Bjelolasica okupilo se ovog vikenda oko dvije tisuće članova HNS-a iz cijele zemlje na druženju i sportskim susretima. (Hina)

Slažete li se s ocjenama HNS-a?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene