Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ove žestoke kritike

'Nova Vlada neće moći voditi državu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni SDP nastavlja oštro. Mandatarki za sastav Vlade ne daju baš nikakvu šansu. I dalje traže prijevremene izbore.

U zagrebačkoj areni golemi prevrati u HDZ-u, a samo nekoliko kilometara dalje na znatno manjem skupu ležerno odjeven Zoran Milanović nije skidao osmijeh s lica. Novonastalu situaciju vidi kao priliku za promjene. 'Novaca u državi očito nema i ovo je jedno finale politike koja je već godinama neodgovorna i loša koja je amaterska i koja u stvari ne zna kamo ide. I sad će to netko trebati rješavati', rekao je Milanović. Nova Vlada, smatra šef SDP-a, neće biti u stanju voditi državu. No koliko će potrajati vladavina Jadranke Kosor nije htio spekulirati. Ipak, u jedno je siguran neuspješnost nove Vlade dovest će do prijevremenih izbora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

'Smatramo da ova Vlada nema nikakav politički legitimitet ona je tehnički moguća, ali politički je potpuno besmislena. Mi ne vrebamo u nikakvoj zasjedi, smatramo da je Vlada politički potrošena da nemam nikakav potencijal, ali poštujem hrvatske institucije poštujemo ustav i spremni smo na prijevremene izbore', kazao je Milanović. Prvi vladin potez bit će po drugi put rezanje proračuna.

>> 'Odlaskom Sanadera bi moglo zavladati ultra desno krilo'

'Treba rezati tamo gdje se godinama loše, neuračunljivo i krivo trošilo. Teško je reći što se može napraviti preko noći. Nama su potrebna dugoročna rješenja', smatra Milanović. Prvi je na konvenciju gradske mladeži SDP-a stigao zagrebački gradonačelnik. No kada je došao Zoran Milanović, Bandića više nije bilo. Slučajno ili namjerno izbjegli su jedan drugog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene