Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nesreća kod Dubrovnika

Ministar Butković: ''Imali smo izjavu očevica koji je rekao da je brod Lučke kapetanije bio osvjetljen''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, ispričao je za Dnevnik Nove TV kako je došlo do pomorske nesreće u Koločepskom kanalu.

"To je jedna od najvećih pomorskih nesreća u posljednjih dvadesetak godina na hrvatskom jadranu. Sinoć je oko 21:20 došlo do sudara dvaju brodova u Koločepskom kanalu između motornog broda "Danče" Lučke kapetanije iz Dubrovnika koji je navigavao prema Mljetu gdje je trebalo pokupiti jednog bolesnika i druge strane jednog gumenjaka koji je iz uvale Pakljana s otoka Šipana išao prema Brsečinama. U ovom trenutku još uvijek nemamo točne podatke što se dogodilo", rekao je ministar Oleg Butković.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Dodao je da istrage još uvijek traju. Istragu provodi DORH u suradnji s MUP-om. Povjerenostvo je osnovalo i  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje provodi upravnu istragu da se vidi da li je došlo do bilo kakve povrede pomorskih propisa, a provodi se i sigurnosna istraga koju radi Agencija za istraživanje nesreća u pomorskom prometu. 

"Kao što znate na gumenjaku je bilo devet osoba. Dvoje je preminulo, dvoje je ozlijeđeno, a za petoricom se tragalo. Danas je pronađena jedna osoba, za četvoricom se još uvijek traga. Prisutno je jako jugo koje puše brzinom 25 do 35 čvorova i to otežava traganje u dosta širokom području Koločepskog kanala. Upregnuli smo sve snage, pomorske jedinice Lučke kapetanije Dubrovnik, došla je pomoć iz Splita i Ploča, i naravno pomorske policije, obalne straže i HGSS-a, dva helikoptera MUP-a. Potraga će se nastaviti i tijekom noći jer su prisutne i brodice privatnih ribara", kaže Butković.

Dodao je da još uvijek traže odgovore na puno pitanja. "Ispituju se još sve okolnosti i uzroci. Mogu reći da je brod Lučke kapetanije imao sve potrebne svjedodžbe, da je posada osposobljena, da to nije prva intervencija. To je jedan od najboljih brodova koje imamo u floti lučkih kapetanija", rekao je Butković, podsjećajući na izjavu jednog očevica koji je rekao da je brod Lučke kapetanije bio osvijetljen.

"Ali pričekajmo istragu i nastavljamo traganje dok god postoji nada da se pronađu ljudska tijela", zaključio je Butković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene