Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o izbornim jedinicama

Burna rasprava u Saboru, oporba se obrušila na vladajuće: "Slavonija ostaje bez svojih čistih matičnih izbornih jedinica"

Zastupnici raspravljaju o zakonu o izbornim jedinicama. Ustavni sud za izmjene je dao rok - idući mjesec.

U Saboru burna rasprava o Zakonu o izbornim jedinicama. Kao i do sada, ostaje deset izbornih jedinica u kojima se bira po 14 zastupnika. Vodilo se računa da nema većih odstupanja u broju stanovnika, no 22 posto birača promijenit će izbornu jedinicu u kojoj su sada. Uzimani su podaci iz broja birača.

Oporba optužuje da je predloženi zakon krojen za HDZ. Iz vladajuće stranke odgovaraju kako će svaki glas birača vrijediti jednako.

"Upravo se ovim prijedlogom na jasan i transparentan način predlaže urediti pitanja koja se odnose na praćenje birača u izbornim jedinicama", rekao je ministar pravosuđa Ivan Malenica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzrok nepoznat FOTO/VIDEO Velika eksplozija u centru Karlovca: Izbio požar, jedna je osoba ozlijeđena

"Slavonija ostaje bez svojih čistih matičnih izbornih jedinica jer prema prijedlogu ovog zakona u 4 ulazi Koprivničko-križevačka, a u 5. znacajan dio Sisačko-moslavačke", rekao je Ivan Penava iz Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Gorski Karabah Nakon 24 sata Kraj sukoba? Armenci se predali, polažu oružje

"Smatram da je radila ta skupina, kuhinjski kabinet premijera Plenkovića sačinjen od obiteljski povezanih Karla Reslera i Vladimira Šeksa, vjerojatno župan Anušić i Malenica", rekla je saborska zastupnica možemo! Sandra Benčić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene