Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječki azil

Hrane za ostavljene pse sve je manje, a volonteri imaju pune ruke posla

Osječki azil poziva u pomoć (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Osječki azil poziva u pomoć (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Za ljetnih mjeseci i godišnjih odmora sve je učestalije napuštanje pasa. U osječkom azilu broj im se u samo mjesec dana gotovo udvostručio. U isto vrijeme Azil ostaje bez najvećeg donatora hrane, osječke studnetske menze koja tijekom ljeta ne radi.

Malena Evelin jedna je od 180 napuštenih pasa u osječkom azilu. Samo prošlog mjeseca napušteno ih je gotovo 50. "Dnevne potrebe su nam oko 80 do 90 zapravo kilograma dehidrata i ja molim sve da se uključite da nam pomognete da bi sve ove preslatke njuškice bile i dalje site", priča Ivana Crnoja iz udruge Pobjeda.

Pročitajte i ovo Mrtav golub (Foto/Arhiva: Ivana Ivanovic/PIXSELL) ''Ovo je pakao'' Mrtvi golubovi padaju s krovova u Osijeku, otrov već danima na više lokacija Slika nije dostupna Raste svijest građana Problem velikog broja napuštenih pasa i nesavjesnih vlasnika

Svi oni nečiji su psi, poručuju iz Udruge Pobjede koja vodi azil, a sada ispaštaju zbog neodgovornih vlasnika. Uzrok problema vide u izostanku kontrole čipiranja, koja je zakonom obvezna, a provode je komunalni redari. No, oni su, poručuju iz osječkog azila, zakazali.

Iz Grada Osijeka odgovaraju. "Problem vezan za mikročipiranje je vezan i za nepostojanje azila odnosno skloništa za životinje na širokom području oko Osijeka, odnosno čak na velikom području Slavonije i Baranje. Sigurni smo da veliki broj pasa primljenih u sklonište nisu sa područja Osijeka, ali s obzirom da ti psi nisu čipirani, nisu registrirani, ne zna se otkuda dolaze", govori Romanko Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo grada Osijeka

Iz azila zagovaraju i obveznu kastraciju kako bi se problem napuštenih pasa riješio u korijenu. Do tada pozivaju građane u pomoć. "Naši psi zaista ne biraju, dolazi svakakva hrana u obzir. Evo, nemojte bacati ostatke od ručka, spremajte ih u zamrzivač. Vikendom se zaletite, pa nam ih ostavite", moli Crnoja kako bi se veselje malene Evelin i ostalih razigranih psića moglo nastaviti, dok čekaju udomitelje.

Novac se može uplatiti na: Udruga Pobjede
IBAN HR8823400091110405854.
Podaci za uplate iz inozemstva: Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
swift code: PBZGHR2X
PayPal: pobjede@gmail.com. S. Lacić

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene