443601
443601
443601
443601
443601

Brkić: HDZ danas okreće novu stranicu

  • , 17.07.2016., 18:13
  • Autor:
  • komentara

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je kako s današnjim danom ta stranka "okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina" i nastavlja pod istim barjakom HDZ-a.

 
 
 
 
Milijan Brkić (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)
Milijan Brkić (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

"HDZ s današnjim danom okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina. Okrećući novu stranicu ne znači da stranka ide pod novi barjak, već znači da nastavljamo s barjakom HDZ-a. Moramo ustrajno i marljivo raditi kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima na jesen i svim građanima osigurali kvalitetniji život", kazao je Brkić novinarima nakon glasanja na unutarstranačkim izborima za novog predsjednika stranke u HDZ-ovu Područnom odboru Malešnica.

Na novinarsko pitanje vezano uz njegovu ispriku na facebooku za HDZ-ove pogreške i propuste, odgovorio je kako je bilo određenih situacija u kojima je HDZ pogriješio, jer nitko nije savršen.

"Zbog svih tih grešaka, osobno i kao zamjenik predsjednika HDZ-a, ispričao sam se svim građanima, a posebno članovima HDZ-a", rekao je. Izrazio je nadu i da će druge stranke imati isti standard i ispričati se građanima za pogreške koje su radili.

Brkić je negativno odgovorio na pitanje treba li sada napraviti i "reset" vodstva stranke podsjetivši kako je nedavno bio Opći sabor stranke i stranka funkcionira po Statutu.

"Nakon parlamentarnih izbora ako nacionalna tijela stranke donesu odluke ići će se na nove unutarstranačke izbore, a onda će se birati odozdo od temeljnih ogranaka prema gore po principu jedan član – jedan glas", kazao je.

Istaknuo je kako HDZ sa svojim partnerima želi nastaviti koaliciju koja je pobijedila na prošlim parlamentarnim izborima, što ne znači i da ne mogu samostalno izići na predstojeće izbore. Dodao je kako se još nije razgovaralo o imenima na izbornim listama, već se trenutno razgovara o izbornom programu i životnim problemima s kojima se susreću građani.

"Budite sigurni da će na listama biti najbolji, koji će taj program provesti u djelo", poručio je.

Brkić je, upitan kako komentira to što je predsjednik SDP-a Zoran Milanović zbog korupcije prijavljen DORH-u, odgovorio je kako se radi o ozbiljnoj optužbi te se nada kako će nadležna tijela o tome dati svoj pravorijek.

"Ne bih se ništa čudio, s obzirom da naši politički suparnici jedno pričaju, a drugo rade. Stalno bacaju maglu hrvatskoj javnosti. S jedne strane pričaju o poštenju, a s druge kandidiraju pravomoćno optužene osobe", rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se