Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno puštanje Al-Megrahija

Britanija obećala istragu o BP-u i Lockerbieju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada obećala je da će 'konstruktivno' surađivati s Washingtonom nakon tvrdnji da je oslobađanje smrtno oboljelog bombaša zrakoplova Pan Ama iznad Lockerbieja bilo povezano s mogućim naftnim poslovima British Petroleuma (BP) u Libiji, izvješćuju u subotu britanski mediji.

Istragu je obećao britanski ministar vanjskih poslova William Hague nakon telefonskog razgovora s američkom državnom tajnicom Hillary Rodham Clinton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvrijedio Izrael i Pakistan Cameronova iskrenost uzdrmala britansku diplomaciju Slika nije dostupna Ispalo da rade više BP mijenjao fotografiju da bi se prikazali zaposlenijima

>> BP: Bez uzbuđenja, prekid istjecanja je privremen

Abdel Basset al-Megrahi jedini je bio osuđen za podmetanje bombe u američki zrakoplov Pan Am 1988. godine koji se srušio iznad škotskog Lockerbia. Poginulo je 270 ljudi.

Al-Megrahi je pušten iz zatvora prošle godine i prebačen u Tripoli, uz objašnjenje da mu je zbog karcinoma ostalo samo tri mjeseca života.

Hague je odluku o njegovom puštanju nazvao 'pogreškom'.

BP je u SAD-u pod golemim političkim pritiskom zbog naftne ekološke katastrofe u Meksičkom zaljevu. Premijer David Cameron sljedeći tjedan putuje u svoj prvi posjet SAD-u. Pitanje BP-a će svakako biti na dnevnom redu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene