Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brezovica: Osuđeni domar ponovo optužen za silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši domar Caritasova Doma za djecu u Brezovici Mario Barlović, koji u lepoglavskoj kaznionici služi zatvorsku kaznu od šest i pol godina zbog višestrukog silovanja 13-godišnjeg mentalno retardiranog štićenika doma, ponovno je optužen za silovanje te kazneno djelo obljube s djetetom.

Optužnicu je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje Barlovića tereti da je kao zaposlenik Cartasova Doma "Bl. Alojzije Stepinac" 1995. i 1996. počinio kazneno djelo obljube s djetetom, a silovanje 1998. i 1999. godine.

Pročitajte i ovo Brezovica U Brezovici Prekipjelo im je nakon niza godina čekanja: "Izdani smo, pozivam Tomislava Tomaševića da dobro razmisli. Pokuša li se nešto napraviti..." Slika nije dostupna Vrhovni sud uskoro o Ani Magaš, Lori i Brezovici

Zbog zaštite osobnog i obiteljskog života žrtava i drugih sudionika u postupku, tužiteljstvo je sudu predložilo suđenje iza zatvorenih vrata, a iz istog razloga na svojoj internetskoj stranici nije objavilo pojedinosti iz optužnice.

Barlović je početkom ove godine pravomoćno proglašen krivim jer je kao domar Doma u Brezovici u više navrata, od kraja 1998. do sredine siječnja 1999., silovao tada 13-godišnjeg mentalno retardiranog dječaka. U optužnici je kao pravna kvalifikacija zločina navedeno da je riječ o nasilnom spolnom odnošaju s nemoćnim djetetom na osobito ponižavajući način.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene