Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele pravnu bitku

Branitelji: 'Zakon o ništetnosti nam ne pomaže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
24 hrvatskih branitelja iz Vukovara poručila su HDZ da su protiv prijedloga Zakona o ništetnosti, takozvanom 'Šeksovom zakonu'.

'Moj pokojni prijatelj Pejo Glavašević je meni '91. godine rekao, znaš što, bojim se da ćemo zbog ovoga svega što radimo jednog dana odgovarati. Ja sam mu tada rekao, to je nemoguće. Mi radimo dobro, borimo se da stvorimo našu državu', rekao je branitelj Tomislav Josić. Suborac je, nažalost, imao pravo. Država je stvorena, no dvadeset godina poslije, oni koji su je stvorili - gledaju u srbijansku optužnicu sa svojim imenom, optužnicu za obranu domovine.

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno" Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine"

'Oni su na nas pucali, a mi po srbijanskim optužnicama, nismo smjeli ništa ružno reći, mi smo trebali njima mahati dok ubijaju, pale i ruše, mi smo trebali mahati i bacati cvijeće. To je smiješno!', rekao je Josić. I dok HDZ, unatoč problemima s većinom, ustraje na izglasavanju Zakona o ništetnosti, branitelji poručuju - to nam neće pomoći.

Josić: Mi to želimo pravnim putem pobiti

'Taj zakon nama ne pomaže. Mi ćemo biti slobodni u Hrvatskoj, međutim nećemo moći nigdje van ako Srbija danas-sutra podigne na osnovi tih optužnica tjeralice, mi smo zatvoreni u Hrvatskoj, a to ne želimo biti, mi to želimo pravnim putem pobiti', rekao je Tomislav Josić.

Spremni na davanje iskaza pred hrvatskim pravosuđem, angažirali su i odvjetnika. 'Puno ljudi se boji tih ispitivanja, ponovnih iskaza, neugodnih pitanja na sudu, ali to je jedini način da mi to pobijemo i da kažu, gospodo, vi ste sad slobodni, izvolite izaći vani', rekao je Josić. Vladu kažu, ne žele rušiti ni upućivati ružne riječi. Samo oprati ljagu sa svog imena. Vladina pomoć je dobrodošla, ali ne u obliku - Šeksovog zakona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene