Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj prisilno poslan u invalidsku mirovinu... koje se odriče!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država je prije tri godine iz vojske prisilno u invalidsku mirovinu poslala Zlatka Vidovića. No, apsurd je u tomu što je čovjek zdrav i želi raditi.

43-godišnjeg Zlatka s 1,300 kuna mirovine, zatekli smo u košnji trave. Na prvi pogled, to je čovjek u naponu snage, a ne umirovljenik.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

„Imam zdrave ruke, svojih 10 prstiju, zdrav sam u nogama, nisam invalid. Nemam gelera u sebi. Radim sve što treba. Nema posla kojeg neću raditi", rekao je Zlatko. 

No država očito misli drugačije. Nakon 12 godina provedenih u vojsci, Zlatko je otpisan.

„Kad budem imao novca sve ću ovo poslati ministrici Kosor. Ja ovo ne želim imati na zidu. Šta će mi spomenica? Ako može spomenica da ju dam za jednu ratu telefona", rekao je Zlatko pokazujući medalje i spomenice sa svih hrvatskih ratišta. 

Kako sa svojom mirovinom ne može živjeti, Zlatko je odlučio odreći je se u korist Zaklade Ante Gotovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene